Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Σκηνές πανικού σε μουσικό φεστιβάλ – Θεατές ποδοπατήθηκαν από το πλήθος

Βρετανία: Σκηνές πανικού σε μουσικό φεστιβάλ – Θεατές ποδοπατήθηκαν από το πλήθος

Το δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ Boardmasters στην Κορνουάλη σημαδεύτηκε από επεισόδια, όταν θεατές ποδοπατήθηκαν εν μέσω ακραίου συνωστισμού.

Πανικός επικράτησε σε  δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ στη Βρετανία, όταν θεατές ποδοπατήθηκαν από το ανεξέλεγκτο πλήθος. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφού τραυματίστηκαν, υπό συνθήκες ακραίου συνωστισμού.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή στο μουσικό φεστιβάλ Boardmasters στο Νιούκι (Newquay) της Κορνουάλης.

Μαρτυρίες θεατών κάνουν λόγο για σοκαριστικές εικόνες, με ουρλιαχτά, αίματα και τραυματίες. Μια γυναίκα, η οποία περιέγραψε το περιστατικό ως «τρομακτικό», δήλωσε στο BBC ότι η ίδια και η κόρη της «σχεδόν συνθλίφθηκαν» στα κιγκλιδώματα του συναυλιακού χώρου. Ένας άλλος γονέας δήλωσε ότι ο «ταλαιπωρημένος» γιος του αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το φεστιβάλ.

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης δήλωσε ότι κανένας από τους τραυματισμούς δεν θεωρείται σοβαρός.

Σε δήλωσή του το Σάββατο, το Boardmasters ανέφερε ότι «επτά συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις» αφού προηγουμένως τους είδε η ιατρική ομάδα του φεστιβάλ.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ δήλωσαν ότι όλοι οι συμμετέχοντες δέχθηκαν πρώτες βοήθειες για μικροτραυματισμούς και έχουν πάρει όλοι εξιτήριο.

Η γυναίκα που παγιδεύτηκε από το πλήθος πάνω στις μπάρες, δήλωσε στο BBC ότι «πρώτα σήκωσα όρθια την κόρη μου για να την απεγκλωβίσω, και μετά κατάφερα να τραβήξω και τον εαυτό μου έξω». Τελικά, αφού ξαναβρέθηκε με τον σύζυγο της και τη μικρότερη κόρη της, αποφάσισαν να αποχωρήσουν οικογενειακώς από το φεστιβάλ. «Οι κόρες μου ήταν τρομοκρατημένες», συμπλήρωσε.

«Δεν αισθανόμουν ασφαλής»

Ένας άλλος γονέας δήλωσε στο BBC Radio Cornwall ότι ο γιος του, ηλικίας 19 ετών, έφυγε νωρίς από το φεστιβάλ, αμέσως μετά το κύμα «ποδοπατήματος» από το πλήθος.

Ο Τζέιμς Τόμσον δήλωσε ότι ο γιος του του τηλεφώνησε από το φεστιβάλ τη νύχτα της Παρασκευής, λέγοντάς του ότι είδε ανθρώπους καταφανώς ταλαιπωρημένους, που φαίνονταν σαν «να έχουν σπάσει τα πόδια τους».

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο γιος του, που παρακολουθούσε το Βοardmasters μαζί με φίλους του, έχει πάει και σε άλλα φεστιβάλ και «πάντα περνούσαν καλά».

Αλλά τελικά αποφάσισαν να φύγουν πρόωρα, μολονότι το φεστιβάλ συνεχίζεται και σήμερα, γιατί φοβόντουσαν ότι τα ίδια επεισόδια θα επαναληφθούν. «Δεν αισθανόμουν ασφαλής», είπε ο γιος στον πατέρα του.

@laylabswift #boardmasters2024 #festivalseason #fyp #boardies #boardmastersincident #sammyvirji #fitcheck #festival ♬ original sound – Lay🐆

Μια άλλη μητέρα περιέγραψε τη σκηνή ως «πανδαιμόνιο».

Είπε ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ φέρουν την ευθύνη που δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό.

Ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών

Άλλοι γονείς, περιέγραψαν με πολύ πιο μελανά χρώματα το περιστατικό.  «Η 16χρονη κόρη μου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Boardmasters. Μου έστειλε μήνυμα χθες το βράδυ στο Snapchat λέγοντας ότι η φίλη της είχε χτυπήσει, ότι είχε δει αίματα, πίστευε ότι οι άνθρωποι είχαν σπάσει τα πόδια ή ακόμα και το λαιμό τους», δήλωσε μητέρα στη Mail Online.

«Βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Eίπε ότι όλοι ούρλιαζαν, με πολλούς τραυματίες να κείτονται στο έδαφος ουρλιάζοντας από τον πόνο. Είπε ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος του πλήθους και ότι ο dj που έπαιζε δεν σταμάτησε, ούτε παρενέβη. Είπε ότι δεν υπήρχαν μέτρα για να αποτραπεί η εισβολή του πλήθους με διαχωριστικά«, συμπλήρωσε.

«Έχω πάει σε πολλά φεστιβάλ και ξέρω πόσο έντονο μπορεί να είναι το πλήθος, αλλά χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας είναι απίστευτα επικίνδυνα και δυνητικά θανατηφόρα.

Το να λαμβάνεις ένα τέτοιο μήνυμα είναι ο χειρότερος εφιάλτης των γονέων. Δόξα τω Θεώ, τόσο η ίδια όσο και όλοι οι φίλοι της είναι καλά, αλλά κάποιος θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει σκοτωθεί», κατέληξε η γυναίκα.

Μεμονωμένο περιστατικό, λέει η αστυνομία

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν «μεμονωμένο», με τις εκδηλώσεις να συνεχίζονται.

«Οι τραυματίες αντιμετωπίστηκαν επιτόπου από ιατρικό προσωπικό και ένας μικρός αριθμός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να εξεταστούν για μικροτραυματισμούς», συμπλήρωσε η αστυνομία.

«Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας»

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ δήλωσαν ότι ένα προγραμματισμένο σετ του DJ και παραγωγού Sammy Virji ακυρώθηκε, προσθέτοντας ότι μία από τις σκηνές του φεστιβάλ έκλεισε για να μπορέσουν οι ομάδες του προσωπικού ασφαλείας του φεστιβάλ να ανταποκριθούν σε «ένα περιστατικό στο κοινό».

Ο DJ Sammy Virji δήλωσε ότι «στεναχωρήθηκε» που ακυρώθηκε η εμφάνισή του, αλλά δήλωσε ότι «η ασφάλεια πρέπει πάντα να προηγείται».

«Η διακοπή της συναυλίας ήταν εντελώς έξω από τα χέρια μου και ελπίζω να καταλάβετε όλοι ότι το φεστιβάλ έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία και την ασφάλεια όλων. Ελπίζω να σας δω όλους σύντομα σε κάποιο άλλο σετ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram.

Ένας αριθμός ρεκόρ 58.000 επισκεπτών αναμένεται να επισκεφθεί φέτος το φεστιβάλ, καθώς πρωταγωνιστούν οι καλλιτέχνες Chase & Status, Sam Fender και Stormzy.

Sports in

Ελλάδα – Κροατία 77-63: Δύο στα δύο για την Εθνική στο Eurobasket U16

Η Εθνική ομάδα έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο της στο Eurobasket U16 καθώς επικράτησε άνετα με 77-63 της Κροατίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024