Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλονιά: Στο παραπέντε αποφεύχθηκε η ναυτική τραγωδία

Κεφαλονιά: Στο παραπέντε αποφεύχθηκε η ναυτική τραγωδία

Λίγο έλειψε να συγκρουστούν δύο σκάφη ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Στο παραπέντε αποφεύχθηκε η ναυτική τραγωδία, όταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Φισκάρδο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ένα ιδιωτικό γιοτ κινούνταν προς το τουριστικό σκάφος, χωρίς να ελαττώσει ταχύτητα ή να αλλάξει πορεία.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ένας επιβάτης του τουριστικού σκάφους, κατέγραψε τη αγωνία και το πανικό που επικράτησε πάνω στο πλοίο. Μάλιστα το ατύχημα φαίνεται να αποφεύγεται κυριολεκτικά δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του σκάφους ακούγονται να φωνάζουν έντρομοι, καθώς έβλεπαν το γιοτ να τους πλησιάζει με ιδιαίτερη ταχύτητα, βγάζοντας επιφωνήματα και καλώντας τους ανθρώπους πάνω στο ιδιωτικό γιοτ να κόψουν ταχύτητα.

Κεφαλονιά: Υπήρξε ρήγμα  – Συνελήφθησαν οι δύο καπετάνιοι

Από ότι φαίνεται από το βίντεο, οι δύο γυναίκες καπετάνιοι δεν έκαναν τους απαραίτητους χειρισμούς, με αποτέλεσμα τα σκάφη να φτάσουν μία ανάσα πριν τη σύγκρουση. Μετά από έρευνα στο τουριστικό σκάφος, οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι υπήρξε ένα μικρό ρήγμα στην πλώρη του.

Αυτό αποδεικνύει πως η σύγκρουση αποφεύχθηκε για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου. Κατόπιν τούτων, οι δύο γυναίκες καπετάνιοι της θαλαμηγού και του τουριστικού πλοιου συνελήφθησαν από της αρχές.

Κεφαλονιά: Τι ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας

Μιλώντας στο aromalefkadas.gr, ένας επιβάτης ανέφερε: «Παρ’ όλο που είχαμε προτεραιότητα το γιοτ δεν άλλαξε πορεία, αλλά και ο δικός μας καπετάνιος αντί να αλλάξει πορεία ή να ελαττώσει ταχύτητα, συνέχιζε αμέριμνος.»

Στην συνέχεια, ο επιβάτης του τουριστικού σκάφους πρόσθεσε ότι «Μετέφερε εκατοντάδες ψυχές και λειτούργησε καθαρά εγωιστικά. Μας έφτασε λίγα δευτερόλεπτα πριν από την τραγωδία».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Οι Σέρβοι διεθνείς ξεσάλωσαν με μπύρες και τραγούδια μετά από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (vids)

Η εθνική Σερβίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους παίκτες του Πέσιτς να στήνουν ξέφρενο πάρτι με μπύρες και τραγούδια μετά την επιτυχία αυτή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024