Ήταν μια από  τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Netflix την τηλεοπτική σεζόν που μας πέρασε. Ο λόγος για το «Ripley», που πρωταγωνιστούσε ο Άντριου Σκοτ και βασιζόταν στο πασίγνωστο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ «Ο ταλαντούχος κύριος Ρϊπλεϊ». Η σειρά είχε εκατομμύρια θεατές και βρέθηκε στο top10 της γνωστής πλατφόρμας, ενώ μας χάρισε μια νουάρ ματιά στις ομορφιές της νότιας Ιταλίας και κυρίως στο Ατράνι, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές της σειράς.

Το Ατράνι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο και γραφικό χωριό της επαρχίας Σαρλένο, με λιγότερους από 1.000 κατοίκους. Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιτυχία της σειράς αύξησε και τη δημοφιλία της περιοχής, με τον τουρισμό να παίρνει τα… πάνω του τους τελευταίους μήνες.

Όπως έκανε γνωστό η πλατφόρμα Airbnb, οι κρατήσεις στην πόλη Ραβέλλο -μόλις 15 λεπτά μακριά από το Ατράνι- αυξήθηκαν κατά 93%, ενώ στην πόλη Μινόρι, που βρίσκεται επίσης στην επαρχία Σαλέρνο, η αύξηση άγγιξε το 62%.

Το Ατράνι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο και γραφικό χωριό της επαρχίας Σαρλένο, με λιγότερους από 1.000 κατοίκους.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτυχία της σειράς του Netflix οδήγησε πολλούς ανθρώπους να ανακαλύψουν την ακτή Αμάλφι» δήλωσε η Αμάντα Καπλς, υπεύθυνη της πλατφόρμας Airbnb στη Βρετανία.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ενθουσιαστεί με την αύξηση του τουρισμού στο Ατράνι. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι, που δεν συμφωνούν με αυτόν τον ξαφνικό υπερτουρισμό. «Η πόλη μας δεν αντέχει τόσους πολλούς τουρίστες. Η καθημερινή αύξηση λεωφορείων και αυτοκινήτων ουσιαστικά παραλύουν το Ατράνι. Οι Αρχές θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να διαχειριστούν αυτή την αύξηση του τουρισμού» δήλωσε η Λουίζα Κρισόλο, επιχειρηματίας στην περιοχή.