Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Blake Lively: Οι 5 υγιεινές συνήθειες που δεν παραλείπει ποτέ

Blake Lively: Οι 5 υγιεινές συνήθειες που δεν παραλείπει ποτέ

Πώς παραμένει fit η διάσημη ηθοποιός Blake Lively; Hint: δε μετράει θερμίδες!

Αναμφίβολα, όλες λατρεύουμε τη Blake Lively. Από το Gossip Girl και το Sisterhood of the Traveling Pants μέχρι το να είναι απίστευτα αστεία με τον σύζυγό της Ryan Reynolds ή να κάνει τη Lady Deadpool, η διάσημη ηθοποιός κι επιχειρηματίας φαίνεται πως ζει μια ευτυχισμένη, ισορροπημένη καθημερινότητα.

Ανεξάρτητα από το πολυάσχολο πρόγραμμά της – πλέον απέκτησε και το δικό της haircare brand, Blake Brown Beauty – και την απαιτητική ανατροφή των τεσσάρων παιδιών της, είναι πάντα λαμπερή και σε φόρμα. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς το καταφέρνει, το μυστικό βρίσκεται στη ρουτίνα της, από την οποία δεν παραλείπει ποτέ 5 συγκεκριμένες υγιεινές συνήθειες.

#1

Δεν πίνει αλκοόλ

«Δε μου αρέσουν οι επιπτώσεις του αλκοόλ αλλά μου αρέσει να είμαι κομμάτι αυτής της διαδικασίας.» είπε σε συνέντευξή της το 2021 στο περιοδικό People η Blake Lively. «Μου αρέσει να είμαι κοινωνική και να βρίσκομαι γύρω από πολλούς ανθρώπους (ο νηφάλιος τρόπος ζωής της είναι και αυτός που την οδήγησε να δημιουργήσει το δικό της brand με ποτά χωρίς αλκοόλ, το Betty Buzz).

Διαπίστωσα ότι μερικές φορές το να μην πίνω με έκανε να νιώθω αποξενωμένη, γιατί δε νιώθεις τι συμβαίνει – και ίσως αυτό να είναι μόνο στο μυαλό σου -, δε νιώθεις πως είσαι πραγματικά μέρος μιας παρέας και μιας κατάστασης.» συνέχισε λέγοντας η ίδια. Το να μην πίνει αλκοόλ είναι, ωστόσο, βασικός παράγοντας για την ευημερία της.

Σύμφωνα με το WebMD, η διακοπή του αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε μερικά οφέλη όπως καλύτερος ύπνος, βελτιωμένη ανοσολογική απόκριση και υγιέστερο βάρος.

#2

Δεν παραλείπει το πρωινό της

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό μπορεί να χάνουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Και η Blake Lively ζει με αυτήν τη διατροφική «σοφία».

Ο προπονητής της, Don Saladino, είπε στο Cosmopolitan ότι το πρωινό της μπορεί να περιλαμβάνει αυγά μαγειρεμένα σε λάδι καρύδας με μερικά λαχανικά, ενώ άλλες φορές τρώει βρώμη χωρίς γλουτένη και φρούτα.

Όσον αφορά την υπόλοιπη διατροφή της ηθοποιού, ο γυμναστής της εστιάζει στην κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων με πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα, σύνθετους υδατάνθρακες όπως η γλυκοπατάτα και καλά λιπαρά όπως το αβοκάντο, το λάδι καρύδας και τα βούτυρα ξηρών καρπών.

#3

Πίνει νερό με το που ξυπνήσει

Στην ίδια συνέντευξη στο Cosmopolitan, ο Don Saladino αποκάλυψε ότι η Blake Lively ξεκινά τη μέρα της πίνοντας ένα ποτήρι νερό. Μετά τον βραδινό ύπνο, το σώμα είναι φυσικά σε μια αφυδατωμένη κατάσταση, επομένως πίνοντας νερό με το που θα ξυπνήσετε βοηθάτε στην αναπλήρωση των υγρών του οργανισμού.

Η ηθοποιός, μάλιστα, πηγαίνει την ενυδάτωσή της ένα βήμα παραπέρα. Αυτή και ο σύζυγός της φημολογείται πως πίνουν νερό με έγχυση υδρογόνου καθώς λέγεται πως ενισχύει την ενέργεια του οργανισμού και υποστηρίζει την υγεία της επιδερμίδας, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

#4

Ακολουθεί τον κανόνα 80/20

Αν περιηγηθείτε στο Instagram της Blake Lively, θα καταλάβετε πως λατρεύει τις λιχουδιές (η ηθοποιός έχει πάθος με τη ζαχαροπλαστική και τα γλυκά). Έτσι, ενώ συνήθως ακολουθεί μια δίαιτα γεμάτη θρεπτικά συστατικά, προσπαθεί γενικά να τηρεί τον κανόνα 80/20 και να αφήνει χώρο για όχι και τόσο υγιεινά τρόφιμα που αγαπά.

Συγκεκριμένα, το 80/20 υποδηλώνει ότι το 80% της διατροφής πρέπει να αποτελείται από θρεπτικές τροφές, ενώ το 20% από λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα, όπως για παράδειγμα γλυκά ή junk food, για να υπάρχει μια ισορροπία.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του προπονητή της στο Cosmopolitan, το 20% της Blake συνήθως περιλαμβάνει ζυμαρικά και πίτσα, αλλά και τα αγαπημένα της γλυκά.

#5

Προσπαθεί πάντα να ξεκουράζεται

Δεδομένου ότι η σταρ γυμνάζεται έως και έξι ημέρες την εβδομάδα, η ξεκούραση και η αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντικές με τις προπονήσεις της. Ο Don Saladino είπε στο Women’s Health ότι η προσέγγισή του είναι η ενεργή ανάκαμψη:

«Διατηρώντας τον καρδιακό ρυθμό ελαφρώς αυξημένο χρησιμοποιώντας όλα τα επίπεδα του σώματος -το οβελιαίο, εγκάρσιο και μετωπικό-, η ποσότητα του γαλακτικού οξέος (το οποίο συσσωρεύεται στο σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης και προκαλεί πόνο στους μυς) θα μειωθεί, βοηθώντας στην επανόρθωσή τους μετά την άσκηση».

#6

Κάνει check-in με τον εαυτό της -σε σώμα και πνεύμα- πριν την άσκηση

Ενώ το πρόγραμμα γυμναστικής της αποτελείται κυρίως από προπονήσεις ενδυνάμωσης ολόκληρου του σώματος και ολοκληρώνεται με περπάτημα στον διάδρομο τέσσερις έως έξι ημέρες την εβδομάδα, ο προπονητής της είπε στο Women’s Health ότι η Blake Lively ξεκινά κάθε προπόνηση μιλώντας για το πώς νιώθει, πώς κοιμάται και γενικά τι της «λέει» το σώμα της.

Και με βάση το πώς νιώθει εκείνη την ημέρα, ο Don Saladino θα τροποποιήσει το πλάνο γυμναστικής της ανάλογα. Ως μαμά τεσσάρων παιδιών, που ταξιδεύει συχνά για τη δουλειά της και έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα, η ευελιξία είναι το κλειδί.

«Όταν δε νιώθει καλά σωματικά ή κοιμάται πολύ άσχημα, μπορεί να κάνουμε steps ή να κάνουμε περισσότερες ασκήσεις αποκατάστασης» είπε ο Don Saladino. Η Blake Lively, λοιπόν, «ακούει» το σώμα της, είτε κάνει μια έντονη προπόνηση είτε μια πιο εύκολη και βατή με περπάτημα και stretching.

Πηγή: VITA

Sports in

Ελλάδα – Ισπανία 15-13: Η Ελλαδάρα «έπνιξε» τους Ισπανούς και είπε «αντίο» με ψηλά το κεφάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελλαδάρα νίκησε τους Ισπανούς με 15-13 και κατέκτησε την 5η θέση του Ολυμπιακούς παίζοντας για την υπερηφάνεια της και τελειώνοντας με νίκη το τουρνουά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024