Στη λίστα του Παναθηναϊκού για τη θέση του σέντερ βρίσκεται ο Ομέρ Γιουρτσεβέν, όπως αποκάλυψε ο Εργκίν Αταμάν με δηλώσεις στο τουρκικό μέσο «ΑΑ».

Ο τεχνικός των πρασίνων υποστήριξε πως ο 26χρονος σέντερ (2.11μ) ενδιαφέρει τους πράσινους απ’ την στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τους Γιούτα Τζαζ και δύσκολα θα βρει θέση στο NBA τη νέα σεζόν. Άλλωστε, στο «τριφύλλι» δεν έχουν κρύψει την επιθυμία τους να ενισχυθούν στη θέση των «ψηλών».

«Δεν θα πάρουμε οποιονδήποτε παίκτη. Με ανησυχεί λίγο το γεγονός πως ίσως διαταραχθούν οι ισορροπίες στην ομάδα μας. Μας προτάθηκε ο Γιούρτσεβεν. Είναι πολύ καλός παίκτης και μου αρέσει πολύ. Επίσης έχουμε και τον κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη, τον Ματίας Λεσόρ. Αν πάρουμε και τον Φαρούκ θα έχουμε πλέον τεράστια δύναμη στα σέντερ. Το εξετάζουμε».

Παράλληλα, σχολίασε και για το μέλλον του, τονίζοντας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω όνειρο να πάω στο NBA. Αν κάποια ομάδα από τις ΗΠΑ θέλει έναν Ευρωπαίο προπονητή, τότε μπορεί να έρθει και να μιλήσουμε».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Γιουρτσεβέν αγωνίστηκε τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ μετρώντας κατά μέσο όρο από 4,6 πόντους με 4,3 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ σε 11,4 λεπτά συμμετοχής. Στο παρελθόν έχει υπάρξει επίσης παίκτης των Μαϊάμι Χιτ και της Φενέρμπαχτσε. Στο ΝΒΑ αγωνίζεται από το 2021.

Αυτός είναι ο Γιουρτσεβέν