Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Άγιαξ στο ολλανδικό πρωτάθλημα! Για την πρεμιέρα της Eredivisie ο Αίαντας επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Χέρενφεν στη «Johan Cruijff Arena», λίγες μέρες πριν υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League.

Ο Φραντσέσκο Φαριόλι προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς του ΟΑΚΑ καθώς άφησε στον πάγκο τους Χέντερσον, Φιτς-Τζιμ, Τέιλορ, Φορμπς, Χάτο και Ρενς. Ο Άγιαξ κινδύνεψε αρκετά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο έχασε αρκετές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι.

Το γκολ που έκρινε το ματς το πέτυχε στο 45′ ο Χλίνσον με σουτ μέσα από την περιοχή και μετά από ασίστ του Γκοντς. Ο Άγιαξ είχε και δοκάρι με τον Φαν ντεν Μπόουμεν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Οι ενδεκάδες του ματς

Άγιαξ: Πάσφιερ – Γκάι, Σούταλο, Μπάας, Γιάνσε – Μάνσβερκ, Χλίνσον (81′ Μπρόμπεϊ), Φ.Ν. Μπόουμεν (58′ Τέιλορ) – Μπέργκχαους (58′ Φορμπς), Χοντς (73′ Χέντερσον), Άκπομ (58′ Τραορέ)

Χέιρενφεν: Φ.Ν. Χαρτ – Χολ (70′ Μπράουντε), Μπόχνιεβιτς, Κέρστεν, Κέλερτ – Φαν Έι (80′ Σμανς), Όλσον, Μπράουβερς – Αλ Σαέντ (80′ Ράλλης), Σεμπαουί (62′ Τρένσκοβ), Κάρλσμπακ (46′ Νικολαέσκου)