Η σπουδαία Σερβία έκανε περίπατο στον μεγάλο τελικό του τουρνουά πόλο Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού νικώντας με 13-11 την Κροατία για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Οι «Πλάβι» έγραψαν ιστορία καθώς αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο χρυσό στο πόλο ανδρών μετά το Ρίο και το Τόκιο, φτάνοντας έτσι την επίδοση με τις τρεις σερί κατακτήσεις από την Ουγγαρία.

Θυμίζουμε ότι η Σερβία πέρασε ως τέταρτη το όμιλο, ωστόσο στον προημιτελικό με αντίπαλο την Ελλάδα αν και αουτσάιντερ απέκλεισε την εθνική μας ομάδα με δραματικό τρόπο, χάρη στο γκολ του Γιάκσιτς δύο δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα.

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν με ένα εκπληκτικό (για τελικό Ολυμπιακών Αγώνων) 6/6 στον παίκτη παραπάνω, είχαν και ένα εύστοχο πέναλτι με τον Τσουκ και προηγήθηκαν 7-3 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Ιβιτσα Τούτσακ πήρε τάιμ-άουτ, αντικατέστησε τον Μπίγιατς (που είχε 0/7!) με τον Πόπαντιτς και οι Κροάτες κάπως… συμμάζεψαν την κατάσταση, μειώνοντας σε 7-5.

Το έβδομο γκολ των «πλάβι» σε ισάριθμες επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και το πρώτο τους στα ίσια έφερε ξανά τη διαφορά στο +4 (9-5) και από κει και πέρα η «Χρβάτσκα» είχε ένα… βουνό να ανέβει. Ο Μπίγιατς επανήλθε και έκανε κάποιες αποκρούσεις, οι πρωταθλητές κόσμου μείωσαν εκ νέου σε 11-9, αλλά χαράμισαν πολύτιμες ευκαιρίες και ο Ντέντοβιτς στα 3΄13΄΄ πριν τη λήξη «κλείδωσε» ουσιαστικά το σερβικό θρίαμβο.

Τα στατιστικά

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 3-3, 2-3

Σερβία: Τσουκ 3, Ντέντοβιτς 2, Ν. Γιάκσιτς 2, Μάντιτς, Στρ. Ράσοβιτς, Ντράσοβιτς, Βίτσο, Ούμποβιτς, Β. Ράσοβιτς
Κροατία: Μάρινιτς Κράγκιτς 3, Φάτοβιτς 2, Χάρκοφ 2, Μπούριτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς, Βρλιτς