Το επίπεδο της Εθνικής πόλο και οι φιλοδοξίες παικτών και προπονητή είναι πλέον τόσο υψηλές που η 5η θέση (που ήρθε μετά τη νίκη και επί της Ισπανίας με 15-13) δεν τους λέει σχεδόν τίποτε.

«Παίξαμε τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια, νιώσαμε το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά μας μένει μια πικρία και μόνο. Από τη στιγμή που αποκλειστήκαμε και με αυτό τον οδυνηρό τρόπο νιώθουμε μόνο πίκρα. Είχαμε μεγάλες φιλοδοξίες και δυνατότητες δεν το κρύβουμε. Ήμασταν από τις καλύτερες ομάδες και θέλαμε το κάτι παραπάνω» τόνισε στο in ο Ντίνος Γεννηδουνιάς, ενώ ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης μιλώντας επίσης στο in πρόσθεσε:

«Μας μένει μια πικρία στην καρδιά και στο μυαλό διότι παρότι στο Τόκιο είχαμε φτάσει στον τελικό, εδώ θεωρούμε ότι ήμασταν πιο κοντά στο χρυσό μετάλλιο!

Φαντάζει μακρινή η επόμενη Ολυμπιάδα για μένα, αλλά θα ήθελα να φύγω με μια επιτυχία. Δεν το συζητώ αν είχαμε πάρει μετάλλιο. Δεν θα εκβιάσω όμως καταστάσεις, βλέποντας και κάνοντας και πάντα οι επιλογές του προπονητή θα κρίνουν το μέλλον και την ίδια στιγμή η κατάσταση που θα βρίσκομαι. Όσο παίζω σε τόσο υψηλό επίπεδο χάρις στον Ολυμπιακό θα έχω φιλοδοξίες.

Η 5η θέση δεν είναι μικρό πράγμα και παλαιότερα σίγουρα θα πανηγυρίζαμε.

Ονόματα ιστορικά για το χώρο μας άφησαν παρακαταθήκη και έβαλαν τις βάσεις, αλλά αυτή η γενιά πήγε την Εθνική πλέον στο επίπεδο να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στις μεγάλες διοργανώσεις» λέει ο αρχηγός της Εθνικής και ελπίζει να γυρίσει κάποια στιγμή το χαρτί.

«Αυτό που συμβαίνει την τελευταία διετία είναι τρομερό. Πέρυσι ήμασταν τόσο κοντά στην κορυφή του κόσμου (η φάση με το τάιμ άουτ στην αντεπίθεση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Ουγγαρία που τον χάσαμε στα πέναλτι). Στο Ευρωπαϊκό έχασε ένα ματς η Ιταλία με 5 γκολ και πέσαμε με την Κροατία και τώρα αυτό, να αποκλειστούμε με ένα γκολ που μπαίνει 1 φορά στο 1.000.000!

Δεν ξέρω λες και μας έχουν…μουτζώσει μακάρι να το γυρίσει κάποια στιγμή και να μας δώσει κάτι καλό αν και ελπίζαμε ότι θα γίνει τώρα.

Ξέρετε δεν είχαμε μιλήσει για σοβαρά προβλήματα ακριβώς για να μη θεωρηθούν δικαιολογίας. Ο Αγγελος (Βλαχόπουλος) έπαιξε με ενέσεις με τη Σερβία αφού ταλαιπωρείται από έρπη ζωστήρα, άλλος θα είχε γυρίσει στην Αθήνα στη θέση του. Ο Ντίνος (Γεννηδουνιάς) είχε ζαλάδες και ιλίγγους από την πρώτη στιγμή και το στομάχι του τον είχε ταράξει με αποτέλεσμα να μην κοιμάται σχεδόν. Ενώ ο Κάκκαρης είναι με ρήξη τυμπάνου εδώ και μέρες. Όμως κοιτάμε μπροστά, γιατί αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα».