Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ – Ουγγαρία 11-8: Πρώτο μετάλλιο για την Αμερική μετά από 16 ολόκληρα χρόνια

ΗΠΑ – Ουγγαρία 11-8: Πρώτο μετάλλιο για την Αμερική μετά από 16 ολόκληρα χρόνια

ΟΙ ΗΠΑ επικράτησαν της Ουγγαρίας με 11-8 και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν μετά από 16 χρόνια στο Ολυμπιακό βάθρο της ανδρικής υδατοσφαίρισης, καθώς νίκησαν 11-8 στα πέναλτι την Ουγγαρία (κανονικός αγώνας 8-8), στον μικρό τελικό του Παρισιού.

Οι Αμερικανοί έγιναν η πρώτη ομάδα μετά το Πεκίνο (όταν οι ίδιοι ήταν δεύτεροι) που «σπάει» την απόλυτη ευρωπαϊκή κυριαρχία και ολοκλήρωσαν με το χάλκινο μετάλλιο την εξαιρετική παρουσία τους στη γαλλική πρωτεύουσα.

Με εξαιρετική άμυνα και τον τερματοφύλακα Άντριαν Γουάινμπεργκ σε σπουδαία ημέρα, οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 4-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου και θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει και μεγαλύτερη διαφορά, αν ήταν πιο εύστοχοι στον παίκτη παραπάνω.

Η Ουγγαρία αντέδρασε με σερί 3-0 και προσπέρασε 5-4 στο τρίτο οκτάλεπτο, οι ΗΠΑ βρήκαν δύο γκολ στα ίσια, αλλά ο παίκτης παραπάνω τους «πλήγωσε». Παρότι έχασαν τον Μάρτον Βάμος με τρεις ποινές, προτού καν ολοκληρωθεί το τρίτο οκτάλεπτο, οι Μαγυάροι με νέο σερί 3-0 πήραν προβάδισμα 8-6, 3΄22΄΄ πριν τη λήξη.

Έστω και στο φινάλε, όμως, οι παίκτες του Ντέγιαν Ουντόβισιτς βρήκαν λύσεις στον παραπάνω με Μπόουεν και Ντάουμπε, ισοφάρισαν σε 8-8 και έστειλαν τον «μικρό» τελικό στα πέναλτι.

Κι εκεί, είχε έρθει πια η ώρα να χάσει ο ανίκητος Σόμα Βόγκελ! Φυσικά, η ήττα της Ουγγαρίας δεν είναι ευθύνη του -σπεσιαλίστα στα πέναλτι- τερματοφύλακα της Φερεντσβάρος, αλλά των τριών συμπαικτών του που εκτέλεσαν και αστόχησαν!

Ο εμβληματικός αρχηγός της Ουγγαρίας, Ντένες Βάργκα, στο τελευταίο ματς της τεράστιας καριέρας του (έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του μετά τους Ολυμπιακούς), «σημάδεψε» το δοκάρι, όπως και ο Γκέργκο Ζάλανκι, ενώ ο Γουάινμπεργκ έκανε τη 17η (!) απόκρουσή του στον αγώνα, σταματώντας τον Βίγκβαρι. Οι ΗΠΑ είχαν 3/3 με Ντάουμπε, Ιρβινγκ και Μπόουεν και πανηγύρισαν με την ψυχή τους το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτες τις ΗΠΑ): 3-2, 1-1, 2-2, 2-3

Στα πέναλτι: 3-0

Sports in

«Βόμβα» στον Άρη: 8 πρώην παίκτες του ζητούν από την ΕΠΟ την αποβολή του από το πρωτάθλημα

Οκτώ πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη ζητούν με επιστολή - καταγγελία στην ΕΠΟ την αποβολή των κιτρίνων από το πρωτάθλημα για παλιές τους οφειλές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024