Με μία ευφάνταστη τελετή λήξης φτάνουν στο τέλος τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο «Stade de France». Σύμφωνα με το τελετουργικό, στις τελετές λήξης πρώτα μπαίνει στο στάδιο ο αρχηγός του κράτους της διοργανώτριας χώρας μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια ακούγεται ο εθνικός ύμνος της τελετής λήξης της διοργανώτριας χώρας, καθώς υψώνεται η σημαία της.  Άλλα παραδοσιακά στοιχεία της τελετής λήξης περιλαμβάνουν την παρέλαση σημαιών και την παρέλαση αθλητών.

Επίσης, κατά την διάρκεια της, θα παραδοθεί η ολυμπιακή σημαία σε εκπρόσωπο του Λος Άντζελες που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε τέσσερα χρόνια. Η H.E.R, πέντε φορές βραβευμένη με Grammy, αναμένεται να τραγουδήσει ζωντανά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στο πλαίσιο της παράδοσης.

Σημειώνεται ότι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης θα είναι, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Eυαγγελία Πλατανιώτη. Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επι κοντώ και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 6η θέση.

Υπερθέαμα και πολλές εκπλήξεις

Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η Οργανωτική Επιτροπή, θα εμφανιστούν πάνω από 100 performers, ακροβάτες, χορευτές και καλλιτέχνες τσίρκου. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του προγράμματος, η θεματολογία της τελετής θα είναι τα ρεκόρ. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει το όνομα «Records».

Κατά την διάρκεια της τελετής λήξης, θα υπάρξουν μουσικές παραστάσεις, ενώ «η συμμετοχή παγκοσμίου φήμης τραγουδιστών» θα ολοκληρώσει την παράσταση. Μέρος αυτής παράστασης πάντως θα γίνει στον αέρα (κυριολεκτικά), ενώ τα γιγάντια σκηνικά, τα κοστούμια και τα θεαματικά εφέ φωτισμού θα ταξιδέψουν τους θεατές στον χρόνο, στο παρελθόν και το μέλλον».

Ο Ζολί έχει πει επίσης τα εξής: «[Η Τελετή θα] έχει πολύ εικόνα, πολλή χορογραφία, πολλή ακροβατική παράσταση και μια οπερετική διάσταση ώστε να προσφέρει μια υπέροχη οπτική νωπογραφία και να αποχαιρετήσει έτσι τους αθλητές όλου του κόσμου».

O ρόλος του Τομ Κρουζ

Πρωταγωνιστικός θα είναι ο ρόλος του Τομ Κρουζ στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο γνωστός ηθοποιός θα βοηθήσει στην παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Λος Άντζελες, και μάλιστα θα το κάνει με εντυπωσιακό τρόπο όπως ο ίδιος ξέρει…

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το σχέδιο -αν τελικά υλοποιθεί- προβλέπει ότι ο τρεις φορές βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός θα αρχίσει να αιωρείται από την κορυφή του State de France πριν φτάσει στον πρώτο του προορισμό, τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια θα κουβαλάει πάνω του την επίσημη ολυμπιακή σημαία.

Η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων θα διακοπεί όπου θα προβληθεί ένα δίλεπτο, βιντεοσκοπημένο βίντεο που θα δείχνει τον Κρουζ να ταξιδεύει στον επόμενο σταθμό του με αεροπλάνο, καθώς θα μεταφέρει την Ολυμπιακή σημαία από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες. Στη συνέχεια, θα πηδήξει από το αεροπλάνο και θα προσγειωθεί στην πινακίδα του Χόλιγουντ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Phoenix (@wearephoenix)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Phoenix και Air τραγουδούν στην τελετή λήξης

Τα γαλλικά συγκροτήματα Phoenix και Air θα εμφανιστούν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 στις 11 Αυγούστου. Μάλιστα, τα συγκροτήματα από τις Βερσαλλίες βοήθησαν στην αναγγελία της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με μια ειδική συναυλία στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού στις 17 Ιουλίου.

Μαζί με τους Étienne de Crécy και Izzy Lindqwister, οι Phoenix και Air εμφανίστηκαν στην οροφή του Τερματικού Σταθμού 1 στο καλοκαιρινό πάρτι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά το οποίο εορτάστηκαν και τα 50 χρόνια του αεροδρομίου.

Σημειώνεται ότι το συγκρότημα Phoenix γιορτάζει τη 15η επέτειο του τέταρτου άλμπουμ του Wolfgang Amadeus Mozart με εμφανίσεις στα Just Like Heaven, Primavera Sound και άλλα Φεστιβάλ. Το ντουέτο Air συμπληρώνει 25 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ του Moon Safari το 1998 με μια φθινοπωρινή περιοδεία στη Βόρεια Αμερική και θα ερμηνεύσει όλα τα τραγούδια του δίσκου.

Η άποψη των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες για το Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Την σκυτάλη παίρνει το Λος Άντζελες

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο διευθύνων Σύμβουλος του Los Angeles 2028, ανέφερε ότι οι Γάλλοι «Έκαναν θεαματική δουλειά», ενώ πρόσθεσε «Η εμπειρία στους χώρους διεξαγωγής, που είναι και το ζητούμενο για τους αθλητές και τους φιλάθλους, είναι παγκόσμιας κλάσης.»  Είπε ότι το Λος Άντζελες δεν θα προσπαθήσει να φτάσει το Παρίσι στο στυλ, αλλά σε «αυθεντικότητα και εκτέλεση», άποψη που επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

«Αν το Λος Άντζελες θα ήθελε να αντιγράψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη Γαλλία, θα ήταν συνταγή καταστροφής», δήλωσε ο Μπαχ. «Κάθε Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να είναι αυθεντικοί, πρέπει να είναι δημιουργικοί, πρέπει να δείχνουν τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής.»

Η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας αναγνώρισε ότι το Παρίσι έχει θέσει υψηλό πήχη και ότι τα προβλήματα αστέγων του Λος Άντζελες θα αποτελούσαν πρόκληση για να ξεπεραστούν.  Αλλά η πόλη των αγγέλων έχει ένα πλεονέκτημα παγκόσμιας κλάσης που κανείς άλλος δεν μπορεί να διεκδικήσει: «Έχουμε το Χόλιγουντ, οπότε περιμένω πολλές μαγικές ευκαιρίες», δήλωσε στο Reuters.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ικανοποίηση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και οι χορηγοί, οι οποίοι ήταν νευρικοί μετά από δύο Αγώνες που είχαν πληγεί από το COVID, είναι επίσης ενθουσιασμένοι. Η NBC Universal, η οποία έχει τη μεγαλύτερη συμφωνία Ολυμπιακών μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ από το 2012 και απόλαυσε ρεκόρ πωλήσεων και διαφημίσεων, με τη μέση συνολική τηλεθέαση για τις πρώτες 14 ημέρες να αυξάνεται κατά 77% σε σχέση με το Τόκιο.

Ο αριθμός των θεατών στις πλατφόρμες streaming της Warner Bros. Discovery για τις δύο πρώτες ημέρες του Παρισιού ξεπέρασε το σύνολο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, δήλωσε η εταιρεία. Οι Αγώνες ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση που είχε ποτέ η Airbnb, χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, όσον αφορά τους ανθρώπους που φιλοξενήθηκαν στο Παρίσι και γύρω από αυτό, δήλωσε στο Reuters ο Emmanuel Marill, περιφερειακός διευθυντής της Airbnb για την ΕΜΕΑ.