Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ζαγκλής: «Το 2028 επιστρέφουμε στη χώρα που εφηύρε το παιχνίδι μας»

Ζαγκλής: «Το 2028 επιστρέφουμε στη χώρα που εφηύρε το παιχνίδι μας»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες.

Ο Έλληνας γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) Ανδρέας Ζαγκλής δήλωσε σήμερα (11/8) ότι το άθλημα ανυπομονεί να προσφέρει στους οπαδούς και τους παίκτες μια σημαντική εμπειρία στους Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 στο Intuit Dome, το νέο στάδιο των Los Angeles Clippers όπου θα διεξαχθεί το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Η στρατηγική της ΔΟΕ να ορίσει νωρίς τους επόμενους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μας δίνει μόνο προβλεψιμότητα, αλλά και αυτοπεποίθηση για να έχουμε πολύ καλές συνθήκες για τους αθλητές», δήλωσε ο Ανδρέας Ζαγκλής.

«Επιστρέφουμε στη χώρα που εφηύρε το παιχνίδι μας, στην «πόλη του μπάσκετ» και θέλουμε να προσφέρουμε μια φανταστική εμπειρία στους αθλητές μας. Αυτό είναι το μεγάλο μας όραμα.
Έχω δει την Αρένα και έχει σχεδιαστεί για την εμπειρία των φιλάθλων και την εμπειρία υψηλού επιπέδου για τους παίκτες μας».

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο Παρίσι και τη Λιλ, ο Ανδρέας Ζαγκλής είπε ότι η βάση των φιλάθλων έχει αυξηθεί τόσο για το μπάσκετ ανδρών όσο και για τις γυναίκες, εν μέρει μετά από δύο εντυπωσιακούς τελικούς με τη διοργανώτρια χώρα Γαλλία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αντρέας Ζαγκλής το απέδωσε στα προγράμματα που έχει εφαρμόσει η Ομοσπονδία καθώς και στα παγκόσμια κύπελλα, με τα επόμενα των γυναικών να παίζονται στο Βερολίνο το 2026 και των ανδρών στη Ντόχα το 2027.

«Οι αγώνες των εθνικών ομάδων συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αυτοί που προσελκύουν τους νέους οπαδούς. Τα παγκόσμια κύπελλα παρέχουν αυτή την απαραίτητη πλατφόρμα. Χρησιμοποιούμε αυτά τα μεγάλα γεγονότα ως μαγνήτη και οδηγό για να επενδύσουμε στην ανάπτυξη των ομοσπονδιών μας. Θα πάμε στο Λος Άντζελες με μια φανταστική πλατφόρμα και ρόστερ ομάδων», πρόσθεσε.

Sports in

«Μύλος» έγινε η Εθνική Γαλλίας: «Πρέπει να ντρέπεσαι – Ντρέπομαι επειδή είσαι πρόεδρος»!

Η αποκάλυψη του «RMC Sport» για το «χοντρό» επεισόδιο μεταξύ παίκτη και του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας στα αποδυτήρια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024