Το Ισραήλ επέκτεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας τις εντολές εκκένωσης στη Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους κατοίκους, αλλά κι εκτοπισμένες οικογένειες να φύγουν μέσα στο σκοτάδι, καθώς γίνονταν εκρήξεις από πυρά αρμάτων μάχης γύρω τους.

Δεν έχει τέλος ο εκτοπισμός των αμάχων στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά ενόπλων της Χαμάς που χρησιμοποιούσαν τις περιοχές αυτές για την εκδήλωση επιθέσεων, αλλά και για την εκτόξευση ρουκετών.

Στρατιώτες του Ισραήλ επιχειρούν στη Γάζα.

«Είμαστε εξαντλημένοι. Αυτή είναι η δέκατη φορά που εγώ και η οικογένειά μου αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το καταφύγιό μας», δήλωσε ο Ζάκι Μοχάμαντ, 28 ετών, ο οποίος ζει στη Χαμάντ στη δυτική Χαν Γιουνίς, όπου οι ένοικοι δύο πολυώροφων κτιρίων διατάχθηκαν να φύγουν.

«Οι άνθρωποι μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους, τα παιδιά τους, τις ελπίδες και τους φόβους τους και τρέχουν προς το άγνωστο, επειδή δεν υπάρχει ασφαλές μέρος», δήλωσε στο Reuters.

«Τρέχουμε από θάνατο σε θάνατο», είπε χαρακτηριστικά.

Μία μέρα μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σχολείου

Χθες, μία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά ενός σχολείου, όπου έβρισκαν καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στην πόλη της Γάζας, είχε ως συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 90 ανθρώπων, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.