Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Αττική βρίσκεται σε έλεος των πυρκαγιών, οι οποίες «καταπίνουν» ότι βρίσκουν στο δρόμο τους.

Η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το απόγευμα της Κυριακής.

Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε περιοχές της Πεντέλης, των Βριλησσίων, του Γραμματικού, του Διονύσου, του Μαραθώνα και συνεχίζει την καταστροφική πορεία της, ενώ η ατμόσφαιρα στην Αττική είναι αποπνικτική, με μαύρους καπνούς να έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Οι ήρωες του καλοκαιριού

Την ίδια στιγμή, εξαντλημένοι και υπό αντίξοες συνθήκες οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη έπειτα από ένα εφιαλτικό βράδυ και δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες που κατακαίνε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Οι πυροσβέστες είναι οι ήρωες του καλοκαιριού, που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα κατά των πύρινων μετώπων.

Το δικό του «ευχαριστώ» στους ήρωες του καλοκαιριού θέλησε να πει από την πλευρά του ο Χρήστος Μάστορας, μέσα από τις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Σεβασμός και ευγνωμοσύνη» έγραψε ο frontman του συγκροτήματος Μέλισσες, δημοσιεύοντας φωτογραφίες των εξαντλημένων από την κούραση πυροσβεστών.

Δείτε τις αναρτήσεις

Παράλληλα, ο Χρήστος Μάστορας αναδημοσιεύει και πολλές από τις αναρτήσεις που κάνουν έκκληση για βοήθεια στους πυρόπληκτους, προκειμένου να τις δουν όσο δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και όσοι μπορούν να βοηθήσουν.