O Λιλ Γουέιν, του οποίου μεγάλος θαυμαστής είναι και ο πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ από τότε που ο ράπερ επισκέφθηκε τη χώρα το 2020, έχει και πάλι την προσοχή μας. Ο ίδιος αυτός πρίγκιπας φημολογείται πως θα εντάξει στη συλλογή του ένα παλιό σημειωματάριο του γνωστού ράπερ που βρέθηκε πρόσφατα και θα πωληθεί σε δημοπρασία σε τιμή εκκίνησης τα πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Οι σελίδες του σημειωματάριου αυτού εμπεριέχουν στίχους του Λιλ Γουέιν από όταν ήταν 17 ετών περί την δεκαετία του ’90. Μεταξύ άλλων συναντά κανείς στίχους των τραγουδιών «Grown Man» από το άλμπουμ «Tha Carter II», καθώς και το «We on Fire» των Hot Boys και ένα σκίτσο του καλλιτέχνη.

Η τιμή των πέντε εκατ. δολαρίων προέκυψε από το γεγονός πως το σημειωματάριο αποκαλύφθηκε από έναν ανώνυμο άνδρα σε ένα αυτοκίνητο που προηγουμένως ανήκε σε συνεργάτη του ράπερ στην Cash Money Records. Ο άνδρας αυτός κράτησε το σημειωματάριο έως το 2019, όταν το πούλησε για πρώτη φορά σε δημοπρασία έναντι 250.000 δολαρίων.

Ο Γουέιν, ένας εκ των πιο αμφιλεγόμενων καλλιτεχνών της ραπ σκηνής τα τελευταία χρόνια, προσπάθησε να εμποδίσει την πραγμάτωση της συγκεκριμένης δημοπρασίας κατηγορώντας τον άνδρα που κράτησε και στη συνέχεια έκρυψε το σημειωματάριο. Μάλιστα, στράφηκε με νομικά μέσα κατά του Moments in Time για τη δημοπρασία.

Tελικά, ο άνδρας αντεπιτέθηκε νομικά με το επιχείρημα του «finders keepers» και ζήτησε από το δικαστήριο να τον ανακηρύξει νόμιμο ιδιοκτήτη του σημειωματάριου. Ο ράπερ δεν απάντησε ποτέ, οπότε το δικαστήριο έλαβε απόφαση εναντίον του.

Αναφορικά με τoν Moments in Time, πρόκειται για οίκο δημοπρασιών ο ποίος αγοράζει και πουλάει επιστολές, χειρόγραφα, φωτογραφίες, επιστημονικά άρθρα και έργα λογοτεχνίας σημαντικών προσωπικοτήτων.