Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ εγκατέλειψε τη συμμετοχή του σε ένα νέο queer δράμα, σε σκηνοθεσία Τοντ Χέινς, μόλις πέντε ημέρες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με το Indiewire, το Variety και το Deadline, ο ηθοποιός «πάγωσε» και πηγές γύρω από τους δημιουργούς της ταινίας επιβεβαίωσαν στον Guardian ότι το πρότζεκτ ακυρώθηκε εντελώς χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επανεκτέλεση του ρόλου.

Κατάλληλο μόνο για ενήλικες

Αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο Φίνιξ επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει σε μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’30 με «σαφές σεξουαλικό περιεχόμενο». Το σχέδιο ήταν η ταινία να φέρει την αμφιλεγόμενη ένδειξη NC-17 (κατάλληλο μόνο για ενήλικες, δηλαδή) λόγω των σεξουαλικών σκηνών –κάτι που θα εξασφάλιζε περιορισμένη και περιθωριακή διανομή.

Πέρυσι ο Χέινς, κατά την προώθηση του δράματός του με τη Νάταλι Πόρτμαν και τη Τζούλιαν Μουρ, May December, δήλωσε ότι η ταινία «σε προκαλεί με τη σεξουαλική σχέση» μεταξύ των δύο ανδρών.

«Αυτό που ήταν τόσο αξιοσημείωτο είναι ότι όλα ξεκίνησαν με τον Χοακίν να έχει κάποιες ιδέες και σκέψεις και ερωτήσεις και εικόνες», δήλωσε ο Χέινς στο Variety. «Και ήρθε σε μένα και μου είπε: «Νιώθεις καμία σύνδεση με αυτό;». Και εγώ είπα: «Ναι, είναι πραγματικά ενδιαφέρον»».

«Αυτό που ήταν τόσο αξιοσημείωτο είναι ότι όλα ξεκίνησαν με τον Χοακίν να έχει κάποιες ιδέες και σκέψεις και ερωτήσεις και εικόνες», δήλωσε ο Χέινς στο Variety

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Η χρηματοδότηση εξαρτιόταν από τη συμμετοχή του Φίνιξ

Ο Χέινς πρόσθεσε ότι ο Φίνιξ ήταν αυτός που «το έσπρωχνε περισσότερο σε πιο επικίνδυνα εδάφη, σε πιο προχωρημένα σεξουαλικά όρια».

Παραγωγός της ταινίας επρόκειτο να είναι η επί μακρόν συνεργάτιδα του Χέινς, η Christine Vachon. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του συνεργείου στο Μεξικό περιμένουν τώρα να πληρωθούν πριν η παραγωγή πεθάνει επίσημα.

Σύμφωνα με πηγές, η χρηματοδότηση της ταινίας εξαρτιόταν από τη συμμετοχή του Φίνιξ.

Η ταινία είχε ήδη πουληθεί σε διεθνείς διανομείς πριν ξεκινήσει η παραγωγή, με την υποστήριξη της Killer Films και της αντιπροσώπου πωλήσεων MK2 Film. Πλέον, φημολογείται έντονα ότι το πρότζεκτ διατρέχει κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί, καθώς ο ρόλος του Φίνιξ δεν μπορεί να αντικατασταθεί, με τις απώλειες να δύνανται να ξεπεράσουν τα επτά ψηφία. Το συνεργείο έχει μείνει χωρίς εργασία, ενώ η πληρωμή των κύριων μέτοχων της ταινίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Περιμένοντας τον Τζόκερ

Ο Χέινς λέγεται ότι τώρα θα επικεντρωθεί στη διασκευή του βραβευμένου με Πούλιτζερ μυθιστορήματος Trust του Hernan Diaz για το HBO. Το πρότζεκτ θα είναι μια επανασύνδεση για τον Χέινς και την Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στη μίνι-σειρά του 2011 που διασκεύασε το Mildred Pierce.

Ο Φίνιξ, τον οποίο είδαμε για τελευταία φορά στην ταινία Napoleon του Ρίντλεϊ Σκοτ, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια άλλη ταινία με τον σκηνοθέτη του Beau Is Afraid, Άρι Άστερ, με τίτλο Eddington δίπλα στην Έμα Στόουν.

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Τζόκερ θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας τον επόμενο μήνα.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ του Joker 

*Αρχική Φωτό: Wikimedia Commons