Η θηριώδης φωτιά που ξεκίνησε χθες στον Βαρνάβα και επεκτάθηκε «σαν αστραπή» όπως γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μαίνεται στη βορειοανατολική Αττική, με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να μπορέσουν να την περιορίσουν.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. «Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα σε αναπνευστικά, δακρύρροιες, μικροεγκαύματα, μικροτραυματισμούς τόσο με το προσωπικό της Πυροσβεστικής όσο και με τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν εύκολα τα σπίτια τους».

«Από χθες το απόγευμα περίπου στις 16:30 τα παιδιά μας, τους εθελοντές, αλλά και το μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στις επάλξεις του καθήκοντος» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγερινός και πρόσθεσε: «Είχαμε καρδιακά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα με την κινητή μονάδα υγείας, με τις νοσηλεύτριές μας που έχουν τεράστια τεχνογνωσία, εξοπλισμό, τα πάντα, να προσφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια τη νύχτας ό,τι μπορούσαν και όπως μπορούσαν».

«Δεν ξέρεις πού να πρωτοπάς»

«Βεβαίως τα μέτωπα είναι πολλά, δεν ξέρεις πού να πρωτοπάς, συμπλήρωσε ο κ. Αυγερινός. «Όμως είμαστε συνέχεια σε μια κινητικότητα». Τώρα φεύγουν από το Νταού Πεντέλης και το Στρατιωτικό 414 και κατευθύνονται προς Βαρνάβα που εξακολουθεί να υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση».

Η κινητή μονάδα είναι εκεί και «όποιος από τους συμπολίτες μας χρειάζεται κάποια βοήθεια να επικοινωνήσει μαζί μας να προστρέξουμε όπως κάναμε και χθες με την εκκενώσεις ανθρώπων που ήταν παγιδευμένοι» πρόσθεσε ο κ. Αυγερινός.