Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική: «Αργήσανε να εκκενώσουν το Παίδων Πεντέλης» – Τι καταγγέλλει πατέρας παιδιού

Φωτιά στην Αττική: «Αργήσανε να εκκενώσουν το Παίδων Πεντέλης» – Τι καταγγέλλει πατέρας παιδιού

Ο πατέρας που είχε το παιδί του στο Παίδων Πεντέλης καταγγέλλει ότι οι καπνοί από τη φωτιά είχαν μπει μέσα στο νοσοκομείο

Εφιαλτικές ώρες στη βορειοανατολική Αττική όπου το τεράστιο μέτωπο φωτιάς που ξεκίνησε χθες από τον Βαρνάβα,  πέρασε σήμερα στο Πεντελικό όρος.

Λίγο πριν ξημερώσει δόθηκε εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με γονείς να σημειώνουν ότι η εντολή αυτή θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα.

«Τους το λέγαμε από νωρίς ότι πρέπει να εκκενωθεί το νοσοκομείο. Τρεις με 4 ώρες νωρίτερα»

Ο Σπύρος Μαρκαντωνάτος, πατέρας παιδιού που νοσηλευόταν, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως καπνοί είχαν πνίξει το νοσοκομείο.

«Άργησαν πολύ να εκκενώσουν το νοσοκομείο. Τους το λέγαμε από νωρίς ότι πρέπει να εκκενωθεί το νοσοκομείο. Τρεις με 4 ώρες νωρίτερα» είπε.

«Η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα ήταν 2-3 χλμ πιο κάτω… πολλά οχήματα… το νοσοκομείο έπρεπε να έχει εκκενωθεί. Βλέπαμε μωράκια, κάποιος έχει ευθύνη, μπήκαμε να πάρουμε τα παιδιά με το αυτοκίνητό μας, είχε μπει καπνός μέσα στο νοσοκομείο. Θα πάμε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ελπίζω να μην υπάρχουν θύματα, γιατί θα είναι μεγάλες οι ευθύνες. Έχω 3 γονείς και 4-5 παιδιά και πάμε προς το Αγλαΐα Κυριακού», ανέφερε.

Η εκκένωση της Νέας Πεντέλης συνεχίζεται. Άνθρωποι με βαλίτσες μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους και εγκαταλείπουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς Μελίσσια.

Σε απόγνωση

Ηλικιωμένος κάτοικος Πεντέλης ξεσπά στην κάμερα, μη μπορώντας να πιστέψει ότι μια φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα χθες το μεσημέρι έχει εξελιχθεί σε αυτό το κακό. Ο ηλικιωμένος, μάλιστα, στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μέτωπο της φωτιάς τράκαρε με το αυτοκίνητό του σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

«Φεύγοντας, για να μην καώ, κοπάνισα σε ένα δέντρο, πήρε φωτιά πίσω ο προφυλακτήρας και ήρθε και το πήρε η οδική» είπε στον Σκάι.«Έχω ζήσει ένα κάρο φωτιές αλλά τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Λυπάμαι που είμαι Έλληνας», συνέχισε και πρόσθεσε ότι άφησε τα φάρμακα και τις κάρτες στο σπίτι, πήρε μόνο το κινητό του, όταν ζητήθηκε στους κατοίκους να εκκενώσουν γρήγορα την περιοχή.

«Δεν μπορώ να πάω να δω αν υπάρχει το σπίτι μου. Ούτε ένα νερό, μια πορτοκαλάδα… Δεν ξέρω τι ψηφίζουμε και τι πληρώνουμε…», κατέληξε.

Sports in

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Χάρης Πάστρας

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Χάρης Πάστρας σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Μελιδόνι της Φθιώτιδας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024