Εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη και το μοναστήρι της Πεντέλης λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες το μεσημέρι στην Αττική.

Η φωτιά τώρα καίει το Πεντελικό όρος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει διανύσει από χθες το μεσημέρι 40.000 χλμ.

Δήμος Αθηναίων: Αναβάλει την άφιξη των παιδιών στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε αργά τη νύχτα να αναβάλει την άφιξη των παιδιών στις κατασκηνώσεις του δήμου στον Άγιο Ανδρέα, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αξιολογώντας τα δεδομένα και την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και θέλοντας να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους.

Παράλληλα, απομακρύνει στελέχη από τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, ενώ το εποχικό προσωπικό και το υπόλοιπο προσωπικό ασφαλείας παραμένουν επί τόπου σε επιφυλακή. Για περισσότερες πληροφορίες και σχετική ενημέρωση, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22940 90446, 22940 90450, 22940 96694.

Για όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της φωτιάς διαβάστε αναλυτικά στο liveblog του in

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΕΛ.ΑΣ.: Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για εκκένωση

Με αφορμή την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην βορειοανατολική Αττική η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές και να ακολουθούν, για την δική τους ασφάλεια, τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών.

«Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές, καθώς με αυτόν τον τρόπο δυσχεραίνεται το έργο της Τροχαίας και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών και να μην επιχειρούν να επιστρέψουν σε περιοχές που έχουν ήδη καεί, για τη δική τους ασφάλεια και για να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση της κατάστασης. Η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων πυρόσβεσης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.