«Καίγονται ακόμα σπίτια μέσα στον Βαρνάβα» αποκαλύπτει ο δημοτικός σύμβουλος του χωριού Σπύρος Ηλίας και απευθύνει έκκληση για την αποστολή πυροσβεστικών μέσων στην περιοχή.

«Όλα τα πυροσβεστικά εξαφανίστηκαν από τον οικισμό και καίγονται σπίτια μέσα στον Βαρνάβα. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να βρω κάποιον υπεύθυνο να μας στείλει ένα πυροσβεστικό μέσο στο χωριό να σώσει ότι μπορεί να σωθεί» κατήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως από εχτές έχει κοπεί η παροχή νερού.

«Θα καούμε σαν τα ποντίκια, το ότι δεν θρηνούμε θύματα είναι θαύμα», καταλήγει ο κ. Ηλίας.

«Πρέπει να επικεντρωθούν εδώ, να τελειώσει αυτό το κομμάτι»

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολλά σπίτια κι έχει καταστραφεί όλο το χωριό δήλωσε από πλευράς του ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Γιώργος Ηλίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ.

“Ήρθαν τα αεροπλάνα. Αυτό είναι κομβικό σημείο. Να μην ανέβει η φωτιά στο βουνό, γιατί μετά μπορεί να πάει στο Γραμματικό από άλλη πλευρά, να κατέβει παραλία Βαρνάβα. Πρέπει να επικεντρωθούν εδώ, να τελειώσει αυτό το κομμάτι” είπε στην ΕΡΤ.

«Κάηκε το σπίτι μας γιατί δεν ήταν ‘πλουσιόσπιτο’»

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν και οι δηλώσεις της κ. Θάλειας, κατοίκου του Βαρνάβα.

«Εμάς καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι μας, ένα χιλιόμετρο από την εστία. Ήταν πολύ μικρή η εστία στην αρχή, την είδαμε. Δεν είχαν στείλει κάτι, δύο μόνο μικρά ελικόπτερα που έκαναν 45 λεπτά να έρθουν. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, δεν έκανε κανένας μπάρμπεκιου όπως ειπώθηκε, ήταν καθαρά εμπρησμός. Ήταν ακριβώς πίσω από το σπίτι μας. Το μόνο που μπορέσαμε να σώσουμε ήταν τον σκύλο και την γάτα μας. Γυρίσαμε και είδαμε κατεστραμμένο το σπίτι», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Μόνο τα ζωντανά μας πήραμε και φύγαμε»

«Δεν το περιμέναμε γιατί υπήρχε πυροσβεστικό έξω από το σπίτι μας, σε σημείο που είχε πεύκα, από κάποιο ακαθάριστο οικόπεδο, και δεν ρίξανε σταγόνα. Όταν επιστρέψαμε στο χωριό μέσα από τις φωτιές που περάσαμε με ένα φορτηγό είδαμε ότι τα πυροσβεστικά, βρίσκονταν σε άλλο σημείο έξω από τις βίλες, για να σβήσουν τις βίλες. Στον ίδιο δρόμο με εμάς κάηκε άλλο ένα, στο απέναντι από εμάς δεν κάηκε κανένα σπίτι. Απλά οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί, είναι στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε ούτε 5 λεπτά ούτε τα ρούχα μας να πάρουμε. Μόνο τα ζωντανά μας πήραμε και φύγαμε», συνέχισε η κ. Θάλεια.

«Τα πυροσβεστικά ήταν έξω από τις βίλες»

«Σε μας έφτασε σε 5 λεπτά από το οικόπεδο. Μας έστειλαν προς Γραμματικό, εμείς πήγαμε προς Καπανδρίτι και μετά επιστρέψαμε να δούμε τι έγινε με το σπίτι και ξαναφύγαμε. Δεν υπάρχει τίποτα από το σπίτι, κάηκε ολοσχερώς. Έμεινε μόνο ένα τζάκι. Το σπίτι είχαμε 6 μήνες, δεν ήταν «πλουσιόσπιτο» και γι΄αυτό και δεν σώθηκε φυσικά. Τα πυροσβεστικά ήταν έξω από τις βίλες. Αυτό έγινε χθες 3 η ώρα το μεσημέρι. Και μας έλεγαν να μην ανησυχούμε γιατί δεν θα έρθει σε μας. Χάθηκαν όλα, εμάς ποιος θα μας αποζημιώσει; Ο πρωθυπουργός με τα 6.000 ευρώ και αν τα πάρουμε; Τους είδαμε και με τους πλημμυροπαθείς», συμπλήρωσε.