Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στη βορειοανατολική Αττική, ενώ οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ βοήθησαν στη γρήγορη επέκταση του πύρινου μετώπου, δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης, με την οριοθέτηση της πυρκαγιάς να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, εξαιτίας των αναζωπυρώσεων.

Το μέγεθος της φωτιάς αποτυπώνεται στις δορυφορικές εικόνες της NASA, με τις διάσπαρτες εστίες να φαίνονται στο χάρτη:

Το πύρινο μέτωπο φθάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπερνούν σε κάποια σημεία ακόμα και τα 25 μέτρα σε ύψος

Το πύρινο μέτωπο φθάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπερνούν σε κάποια σημεία ακόμα και τα 25 μέτρα σε ύψος.

Στον χάρτη  φαίνονται οι περιοχές που απειλούν τα πύρινα μέτωπα.

«Ανεξέλεγκτη και επιθετική» – Τρία τα πιο επικίνδυνα μέτωπα

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και άκρως επιθετική. Αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση και αυτό δημιουργεί προβλήματα και στις επίγειες δυνάμεις και στα εναέρια μέσα», σημείωσε ο Νίκος Λαυράνος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως είπε στο MEGA, «τα πιο επικίνδυνα μέτωπα είναι τρία και σκοπός είναι να οριοθετηθεί όσο το δυνατόν γίνεται η φωτιά. Και στη συνέχεια να γίνει ένα καλύτερος έλεγχος της κατάστασης. Το βασικό είναι να μη κινδυνέψει άνθρωπος.

Τα πυροσβεστικά έφτασαν ταχύτατα, αλλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες χθες που ακόμα και πέντε λεπτά να άργησαν, ήταν αργά για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχουν έρθει δυνάμεις (πυροσβέστες) από τα ξημερώματα από την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Είμαστε σε επιφυλακή».