Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική: Συμβουλές για την προστασία των παιδιών από τον καπνό και τη στάχτη

Φωτιά στην Αττική: Συμβουλές για την προστασία των παιδιών από τον καπνό και τη στάχτη

«Τα σωματίδια που αιωρούνται τα κάνουν να υπεραντιδρούν και προκαλούν δύσπνοια, δυσφορία και βήχα», εξηγεί η παιδίατρος Άννα Παρδάλη.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά σε ό,τι αφορά την έκθεσή τους σε εξωτερικούς χώρους ενώ η φωτιά καίει στη βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την παιδίατρο Άννα Παρδάλη, η ταλαιπωρία για τις μεγάλες ηλικίες και τα παιδιά είναι έντονη καθώς ο αναπνευστικός τους μηχανισμός στους μεν είναι εξασθενημένος και στους δε όχι τόσο ανεπτυγμένος.

Αυτό σημαίνει πως όσο μικρότερα είναι τα παιδιά, τόσο πιο έντονα θα είναι τα συμπτώματα που θα παρουσιάσουν.

«Σίγουρα για τις υπόλοιπες μέρες θα υπάρχει πρόβλημα για τα παιδάκια»

«Εύχομαι να περάσει όλο αυτό γιατί ταλαιπωρούνται οι μεγάλες ηλικίες και τα παιδιά, που οι αναπνευστικοί μηχανισμοί τους είναι ανώριμοι. Τα σωματίδια που αιωρούνται τα κάνουν να υπεραντιδρούν και προκαλούν δύσπνοια, δυσφορία, βήχα. Όσο μικρότερα είναι τα παιδιά τόσο πιο έντονα μπορεί να είναι τα συμπτώματα. Αυτό θα ισχύει για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη και αν σβήσει η φωτιά τις επόμενες ώρες – που το εύχομαι. Σίγουρα για τις υπόλοιπες μέρες θα υπάρχει πρόβλημα για τα παιδάκια. Σίγουρα θα τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο περιβάλλον.», είπε αρχικά.

Τα συμπτώματα

«Τα παιδιά έχουν το αντανακλαστικό του βήχα έτσι αμέσως θα εμφανίσουν τα συμπτώματα. Τα μικρότερα παιδιά δεν έχουν αναπτυγμένο αυτό το αντανακλαστικό έτσι αν δούμε παιδί ανήσυχο, με ταχύπνοια, να μη μπορεί να φάει ενδεχομένως να έχει πρόβλημα με την αναπνοή του. Είναι σημαντικό αυτές τις μέρες να μην εκτίθενται στο εξωτερικό περιβάλλον. Προσοχή στο να μην αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά», συμπληρωσε.

Τι πρέπει να προσέξουμε λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας

Η Σταματούλα Τσικρικά, πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, μίλησε στην «Κοινωνία ώρα MEGA» για το τι πρέπει να προσέχουμε λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

«Πρέπει να προσέχουν οι έγκυες, και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Αν παρατηρήσουν κλινικά νοσήματα όπως δυσφορία, επίμονο βήχα, ζάλη, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας όταν βγαίνουν έξω. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και όταν κινούμαστε με το αυτοκίνητο να έχουμε κλειστά τα παράθυρα».

Sports in

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Χάρης Πάστρας

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Χάρης Πάστρας σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Μελιδόνι της Φθιώτιδας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024