Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γλυφάδα: Συνελήφθησαν οι νεαροί που έβαλαν τη φωτιά στην Τερψιθέα

Γλυφάδα: Συνελήφθησαν οι νεαροί που έβαλαν τη φωτιά στην Τερψιθέα

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 07:50 το βράδυ της Δευτέρας (12/8), σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από κατοικίες.

Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (12/8) σε δύσβατη περιοχή, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας, στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας, δύο νεαροί εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση.

«Ευτυχώς όλα καλά. Εστία φωτιάς είχαμε λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ σήμερα στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα, πίσω ακριβώς από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, που είναι δύσβατο και μη προσβάσιμο από οχήματα, έφτασε άμεσα η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας που περιπολούσαν στην περιοχή και η πυροσβεστική που επιχείρησε μάλιστα με δύο ελικόπτερα και η πυρκαγιά έσβησε. Τα ελικόπτερα χρησιμοποίησαν το νερό από δεξαμενή που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή και έτσι χωρίς καμία καθυστέρηση μπόρεσαν να επιχειρήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην πολιτική μας προστασία και στους εθελοντές μας, στις εθελοντικές ομάδες γειτονικών Δήμων. Είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση και επιφυλακή όλο το βράδυ για να μην υπάρξει η παραμικρή αναζωπύρωση από τα καντηλάκια».

»Συνεχίζουμε να παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή και επαγρύπνηση για τη συνέχεια της αντιπυρικής περιόδου. Μακάρι να μην υπάρξει άλλο περιστατικό οπουδήποτε αλλού αυτές τις κρίσιμες ώρες για να παραμείνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συγκεντρωμένες στη Βορειοανατολική Αττική», κατέληξε ο κ. Παπανικολάου.

Μόλις 300 μέτρα από τις κατοικίες η φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε συγκεκριμένα, στις 19:50 πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από κατοικίες. Εντοπίστηκε από το πρώτο λεπτό, από τις περιπολίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας και της εθελοντικής ομάδας Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ., οι οποίες είναι συνεχείς μέρα και νύχτα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές παραμένουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις

Με εντολή του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, η κινητοποίηση ήταν άμεση. Οι ομάδες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, των εθελοντών της Γλυφάδας και των όμορων δήμων, μαζί με πέντε υδροφόρες, δύο ελικόπτερα τα οποία πραγματοποίησαν πάνω από 20 ρίψεις, καθώς και επίγειες δυνάμεις του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, μπήκαν στη μάχη με τις φλόγες και έσβησαν τη φωτιά πριν προλάβει να επεκταθεί, αντλώντας νερό από την καινούργια δεξαμενή ελικοπτέρων που έχει τοποθετηθεί στην Τερψιθέα.

Στο σημείο έσπευσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Σπύρος Δήμου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άννυ Καυκά, Γιώργος Ταβερναράκης και Χρήστος Μιχαλακάκος, ενώ η Δημοτική Αστυνομία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντών. Γύρω στις 20:30 η φωτιά είχε σβηστεί.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές παραμένουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Sports in

Ίντερ: Ανανέωσε ο Λαουτάρο μέχρι το 2029 (pics+vid)

Ενας πυροσβέστης υπέστη ελαφρά εγκαύματα και οι υπόλοιποι τρεις είναι καλά στην υγεία τους από τη μάχη με τη φωτιά στην Αττική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024