Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Στις φλόγες τυλίχθηκε σχολείο της Νέας Πεντέλης

Στις φλόγες τυλίχθηκε σχολείο της Νέας Πεντέλης

Το σχολικό συγκρότημα βρίσκεται επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Στις φλόγες παραδόθηκε σχολείο στη Νέα Πεντέλη, την ώρα που η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στη βορειοανατολική Αττική και προκαλεί τρόμο.

Το σχολικό συγκρότημα βρίσκεται επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ αυξάνονται οι φόβοι μήπως η φωτιά περάσει την οδό Αναπαύσεως.

Εν τω μεταξύ, πολλοί είναι οι κάτοικοι που καταγγέλλουν ότι οι περιουσίες τους αφέθηκαν στο έλεος της πύρινης λαίλαπας. «Η εικόνα είναι δραματική. Η φωτιά έχει περάσει και στα Βριλήσσια, καμία βοήθεια δεν υπάρχει από μέσα, με δύο ελικόπτερα δεν σβήνει αυτή η φωτιά. Έχουμε πολλά επίγεια (μέσα), αλλά με δύο ελικόπτερα δεν σβήνει», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, Βασίλης Μπούρας.

Η κ. Θάλεια που το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς, μιλώντας στο MEGA για τη φωτιά στον Βαρνάβα, είπε ότι αρχικώς «ήταν πολύ μικρή η εστία στην αρχή, την είδαμε. Δεν είχαν στείλει κάτι, δύο μόνο μικρά ελικόπτερα που έκαναν 45 λεπτά να έρθουν. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, δεν έκανε κανένας μπάρμπεκιου όπως ειπώθηκε, ήταν καθαρά εμπρησμός. Ήταν ακριβώς πίσω από το σπίτι μας. Το μόνο που μπορέσαμε να σώσουμε ήταν τον σκύλο και την γάτα μας. Γυρίσαμε και είδαμε κατεστραμμένο το σπίτι».

Εν τω μεταξύ, σε προληπτική εκκένωση προχωρούν οι αρχές στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ καθώς η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη ιδίως στο μέτωπο της Πεντέλης. Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του στρατιωτικού νοσοκομείου 414. Οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Ικανοποιημένοι από την προετοιμασία, θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα» (vid)

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη δουλειά που έγινε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και δήλωσε ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024