Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός, ελεύθερος με όρους ο πυροσβέστης για τα ναρκωτικά

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός, ελεύθερος με όρους ο πυροσβέστης για τα ναρκωτικά

Κατά την απολογία του, ο πρώην αστυνομικός αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε τοξικομανής

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός που είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση που είχε διερευνηθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών στο πλαίσιο συμμορίας και υποστήριξε ότι είναι τοξικομανής.

Αλλά δεν έπεισε κι έτσι, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, ο πρώην αστυνομικός αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός, ελεύθερος ο πυροσβέστης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έναντι καταβολής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ αφέθηκε ο υπαρχιπυροσβέστης που είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.

Μαζί τους απολογήθηκε και ένας από τους συλληφθέντες ιδιώτες, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ένας ήταν ο «προμηθευτής», ο άλλος έψαχνε «πελάτες»

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την Αστυνομία ο υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός έδρασαν από κοινού -τουλάχιστον πριν από ένα μήνα- με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ο αστυνομικός προμήθευε με κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη τον υπαρχιπυροσβέστη, ο οποίος έψαχνε και παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες στους υποψήφιους «πελάτες», λαμβάνοντας από αυτούς χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 50 έως 500 ευρώ.

Μάλιστα, για να μην γίνεται αντιληπτή η δράση του φρόντιζε να χρησιμοποιεί κωδικοποιημένες συμβολικές λέξεις για τις ναρκωτικές ουσίες, όπως «παντελόνι» ή «πράγμα».

Πώς τους έπιασαν

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024, ο Υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός εντοπίσθηκαν εξωτερικά παραλιακού καταστήματος σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου και ακινητοποιήθηκαν, μετά από μεταξύ τους συνάντηση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60 γραμμάρια κοκαΐνης, 33 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 4 τρίφτες κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και 3 σπρέι πιπεριού.

Sports in

Ίντερ: Ανανέωσε ο Λαουτάρο μέχρι το 2029 (pics+vid)

Ενας πυροσβέστης υπέστη ελαφρά εγκαύματα και οι υπόλοιποι τρεις είναι καλά στην υγεία τους από τη μάχη με τη φωτιά στην Αττική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024