«Στις 05:05 ξεκίνησε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και ολοκληρώθηκε με άμεσες και συντονισμένες κινήσεις στις 05:58», αναφέρει σε ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας πώς και σε ποιες μονάδες Υγείας  υπήρξαν εκκενώσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από το  Παίδων Πεντέλης,  «19 παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού.

Επίσης, διεκομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παιδων Αγ. Σοφία.

Στο σημείο έσπευσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου καθώς και η Διοικήτρια και Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ.

Η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι κτιριακά ασφαλές».

Εκκένωση ΚΥ Ραφήνας και πρώην ΠΙΚΠΑ

Ο υπουργός προσθέτει πως «Το ΚΥ Ραφήνας εκκενώθηκε στις 05:30, από όπου 4 άτομα προσωπικό μετακινήθηκαν με ίδια μέσα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό. Το Υπουργείο Υγείας παραμένει σε απόλυτη επιφυλακή και ακολουθεί τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

«Αργήσανε..»

Νωρίτερα ο Σπύρος Μαρκαντωνάτος, πατέρας παιδιού που ήταν στο Παίδων Πεντέλης, κατήγγειλε ότι «άργησαν να εκκενώσουν το νοσοκομείο» το οποίο είχαν πνίξει οι καπνοί.

«Άργησαν πολύ να εκκενώσουν το νοσοκομείο. Τους το λέγαμε από νωρίς ότι πρέπει να εκκενωθεί το νοσοκομείο. Τρεις με 4 ώρες νωρίτερα» είπε, στο MEGA.

«Είχε μπει καπνός μέσα στο νοσοκομείο»

«Η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα ήταν 2-3 χλμ πιο κάτω… πολλά οχήματα… το νοσοκομείο έπρεπε να έχει εκκενωθεί. Βλέπαμε μωράκια, κάποιος έχει ευθύνη, μπήκαμε να πάρουμε τα παιδιά με το αυτοκίνητό μας, είχε μπει καπνός μέσα στο νοσοκομείο. Θα πάμε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ελπίζω να μην υπάρχουν θύματα, γιατί θα είναι μεγάλες οι ευθύνες. Έχω 3 γονείς και 4-5 παιδιά και πάμε προς το Αγλαΐα Κυριακού», ανέφερε.

 Νοσηλεύονται 5 άτομα στο ‘Σισμανόγλειο’ εκτός κινδύνου για αναπνευστικούς λόγους

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΕΔΗΝ, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την εκκένωση στο νοσοκομείο Παίδων. «Ζούμε άλλη μία καταστροφή. Οι συνάδελφοί μου είναι σε ετοιμότητα. Το πρωί εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης. 29 παιδάκια μεταφέρθηκαν στα άλλα δύο νοσοκομεία. Νοσηλεύονται 5 άτομα στο ‘Σισμανόγλειο’ εκτός κινδύνου για αναπνευστικούς λόγους και 5 στο ‘Αμαλία Φλέμινγκ’ για κοινωνικούς λόγους καθώς έχουν καεί τα σπίτια τους. Δεν έχω εικόνα για κάποιον σοβαρά τραυματία».