Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική: Αντιδράσεις των πολιτικών για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και όσους δοκιμάζονται

Φωτιά στην Αττική: Αντιδράσεις των πολιτικών για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και όσους δοκιμάζονται

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τη μεγάλη φωτιά που καίει στη βορειοανατολική Αττική

Το δικό τους μήνυμα προς συμπαράσταση όσων δοκιμάζονται από τη φωτιά στην Αττική αλλά και των πυροσβεστών που έχουν ριχτεί στη άνιση μάχη για την κατάσβεσή της έστειλαν αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του ανέφερε πριν από λίγο ότι οι σκέψεις είναι στους κατοίκους, στους εθελοντές και στους πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «η σκέψη μας είναι στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, που δοκιμάζονται, καθώς και στις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Αυτή την ώρα πρωτεύει η κατάσβεση, όμως την επόμενη μέρα επείγει επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο πρόληψης της κλιματικής κρίσης. Κάθε καλοκαίρι χάνουμε τους λιγοστούς εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου, καταστρέφονται περιουσίες και κινδυνεύουν ζωές».

Κασσελάκης: Κουράγιο σε όλους

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ευχήθηκε κουράγιο στους πολίτες, στους πυροσβέστες και στους εθελοντές. «Αυτήν τη σιγμή, τίποτα άλλο» τόνισε.

Κουτσούμπας: «Καίγεται ο πνεύμονας της πρωτεύουσας»

Στο πλευρό των πυρόπληκτων στον Βαρνάβα βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέροντας ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη και αυτό που επείγει είναι να διατεθούν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έτσι ώστε να σβηστούν όλα τα μέτωπα της φωτιάς που αναζωπυρώνονται συνεχώς».

«Μιλάμε για μια περιοχή που είναι ο πνεύμονας της πρωτεύουσας, όλης της Αττικής, και θα έπρεπε από αυτή την άποψη να υπάρχει συνεχές και μόνιμο ενδιαφέρον όλων των κυβερνήσεων, του κράτους, της σημερινής κυβέρνησης, και όχι στο παραπέντε ή στο και πέντε όπως τώρα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: «Έπρεπε να υπάρξει πρόληψη, σχέδιο ολοκληρωμένο προστασίας των δασών. Η περιοχή έχει καεί πολλές φορές, έχει αναγεννηθεί , αλλά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες που θα μπορούσαν να προστατέψουν αυτόν τον πνεύμονα της πατρίδας μας. Από αυτή τη σκοπιά λέμε ότι θα έπρεπε ‘χτες’ να έχουν ανοιχτεί όλοι οι δασικοί δρόμοι, θα έπρεπε ‘χτες’ να έχει καθαριστεί το δάσος, θα έπρεπε ‘χτες’ να έχουν παρθεί όλα τα μηχανήματα, οι υποδομές, το προσωπικό το απαραίτητο και να είχε εκπαιδευτεί ο πληθυσμός για τέτοιες καταστάσεις».

Sports in

Ο Χοακίν Φίνιξ αποχωρεί από το gay δράμα του Τοντ Χέινς 5 ημέρες πριν από τα γυρίσματα

Ο ηθοποιός επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει μιας ξεκάθαρης ερωτικής ιστορίας, η οποία διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930, αλλά αποχώρησε αφήνοντας το πρότζεκτ να καταρρεύσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024