Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική – Κικίλιας: Σκληρή μάχη σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό

Φωτιά στην Αττική – Κικίλιας: Σκληρή μάχη σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό

Ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε για την κατάσταση μέτωπο της φωτιάς

Σκληρή μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές στην Αττική.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στις πυρκαγιές στις περιοχές του Βαρνάβα και του Διονύσου.

«Παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες ΚΑΙ λόγω των σφοδρών ανέμων, ΚΑΙ λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά ΚΑΙ λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος»

Επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες των δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι πυροσβέστες επιχειρούν για πάνω από 20 ώρες και σε δραματικές συνθήκες.

Δείτε τις δηλώσεις Κικίλια

Σκληρή μάχη σε Γραμματικό – Καλλιτεχνούπολη

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας  ανέφερε:

«Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες ΚΑΙ λόγω των σφοδρών ανέμων, ΚΑΙ λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά ΚΑΙ λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος.

Αυτή τη στιγμή δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα: Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού. Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Διόνυσο, το Βαρνάβα και στο Μικροχώρι.

Επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα). Οι άνεμοι είναι και σήμερα στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν πολύ ισχυροί και τις επόμενες ώρες».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να είμαι σαφής: Η αντίδραση τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα στην αρχική εστία στο Βαρνάβα ήταν άμεση. Το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά.

Σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και οι πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.
Δυστυχώς η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία».

«Σε επαγρύπνηση»

Ο Κώστας Ζώμπος, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, είπε στο MEGA, πως η εικόνα είναι πιο δύσκολη στο Γραμματικό και στην Καλλιτεχνούπολη ενώ το μέτωπο στη Πεντέλη πίσω από 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

«Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση» τόνισε.

Sports in

Ο Χοακίν Φίνιξ αποχωρεί από το gay δράμα του Τοντ Χέινς 5 ημέρες πριν από τα γυρίσματα

Ο ηθοποιός επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει μιας ξεκάθαρης ερωτικής ιστορίας, η οποία διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930, αλλά αποχώρησε αφήνοντας το πρότζεκτ να καταρρεύσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024