Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά: Ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές στην Αττική

Νέα Αριστερά: Ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές στην Αττική

«Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν, τα επιστημονικά δεδομένα ήταν σαφή και οι προβλέψεις ξεκάθαρες» σημειώνει η Νέα Αριστερά.

Δεύτερη ημέρα η Αττική φλέγεται με τις φλόγες να βρίσκονται πια μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. «Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν, τα επιστημονικά δεδομένα ήταν σαφή και οι προβλέψεις ξεκάθαρες» αναφέρει η Νέα Αριστερά επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Το φετινό ανεξέλεγκτο ολοκαύτωμα είναι αποτέλεσμα της όξυνσης της κλιματικής κρίσης και της συνειδητής πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μην πράξει το παραμικρό για την πρόληψη, την θωράκιση και την προστασία των περιοχών που θα βρίσκονταν στο κόκκινο» υπογραμμίζει επικαλούμενη την έκθεση του ινστιτούτου ΕΝΑ για την απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία που «με βία αγγίζει το 1%».

«Κύρια προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής»

Η Νέα Αριστερά ενώνει τις σκέψεις της με τους «ανθρώπους που βιώνουν τον εφιάλτη και τους άνδρες και τις γυναίκες που επιχειρούν με αυταπάρνηση μέσα στο πεδίο» βάζοντας ως «κύρια προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Καλεί τους πολίτες «να συνδράμουν εθελοντικά όπου χρειαστεί και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές» και να στηρίξουν «τους πυροπαθείς και τα ζώα που διασώθηκαν».

Καταλήγει πως «απέναντι σε μια πολιτεία που έχει αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες μόνη λύση η αλληλεγγύη».

Για δεύτερο 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη απέναντι στις φλόγες όμως δεν επαρκούν. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν μείνει αβοήθητοι και βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται, ενώ οι ίδιοι κινδυνεύουν. Το 112 στέλνει συνεχώς μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών. Μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας η πυρκαγιά επηρέασε προσεγγιστικά περίπου 100 χιλιάδες στρέμματα σύμφωνα με τα δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2 που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Sports in

Ίντερ: Ανανέωσε ο Λαουτάρο μέχρι το 2029 (pics+vid)

Ενας πυροσβέστης υπέστη ελαφρά εγκαύματα και οι υπόλοιποι τρεις είναι καλά στην υγεία τους από τη μάχη με τη φωτιά στην Αττική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024