Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο (13/8, 20:30) τη Μάλμε για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, στη ρεβάνς του 2-2 στην Σουηδία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ρεβάνς, ενώ μίλησε και για την κατάσταση με τον Τροστ-Εκόνγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ζήσαμε την ίδια κατάσταση και στο παρελθόν, όταν σημαντικοί παίκτες είχαν την ευκαιρία να φύγουν με περισσότερα χρήματα, αλλά καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις σαν ΠΑΟΚ. Είναι θέμα δουλειάς και νοοτροπίας κάθε παίκτη, ώστε να δουλεύει περισσότερο για να πετύχει».

Για το γιατί αισιοδοξεί για τη ρεβάνς: «Θα είναι διαφορετικό περιβάλλον. Είναι άλλο να σε ωθούν 20.000 φίλαθλοι και άλλο να είναι εναντίον σου. Άρα από αυτή την πλευρά θα έχουμε ώθηση από την έδρα μας. Η Μάλμε έχει εμπειρία στην Ευρώπη, έχει δώσει πολλά παιχνίδια σε γεμάτα γήπεδα, αλλά για μας θα είναι πολύ σημαντικό γιατί θα μας δώσει ενέργεια ο κόσμος μας. Στη Σουηδία ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, κάθε ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει και πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είχαμε μια εβδομάδα επιπλέον να προετοιμαστούμε και να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο μετά και τα τρία πρώτα ματς της Ευρώπης, όπου είχαμε καλά αποτελέσματα».

Για το αν περιμένει η Μάλμε να παίξει πάλι επιθετικά και ποιο είναι το βασικό στοιχείο που θέλει από την ομάδα του: «Η φύση μιας ομάδας δύσκολα αλλάζει, έχει έναν τρόπο και πηγαίνει με αυτόν. Μπορεί να υπάρχει κάποια στρατηγική, αλλά δεν αλλάζει η φύση μιας ομάδας. Και οι δύο ομάδες πρέπει να προσέξουν κάποια σημεία. Ελπίζω να κάνετε την ίδια ερώτηση και στη Μάλμε. Το παιχνίδι είναι… παιχνίδι, κάθε στιγμή μπορεί να φέρει κάτι και πρέπει να μπορείς να αντιδράσεις. Μπορεί να αρχίσεις όπως θες και μετά να χρειαστεί να το διαχειριστείς, άλλες φορές μπορεί να μην αρχίσεις όπως θες και θα πρέπει να μπορείς να αντιδράς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα νικήτρια. Αυτή είναι η νοοτροπία, να είσαι πάντα έτοιμος για τη συνέχεια».

Για την προσαρμογή των νέων παικτών και την ετοιμότητά τους: «Δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα. Σίγουρα θα δείτε κατά τον Οκτώβριο τον καλύτερο εαυτό του Τσάλοφ και του Τισουνταλί, αλλά έχουν ποιότητα και εμπειρία, αυτό είναι σίγουρο. Είναι προφανές πως δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη, αλλά είναι φυσιολογικό γιατί οι άλλοι παίκτες είναι χρόνια μαζί. Όταν ένας παίκτης δεν είναι 100% έτοιμος, μπορεί να δυσκολευτεί, αλλά όταν έχει ποιότητα αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να ξεπεράσει πιο γρήγορα όλες αυτές τις δυσκολίες. Ο Καμαρά έχει αρχίσει να βελτιώνεται στην προσαρμογή του, αλλά δεν αμφιβάλλουμε για την ποιότητα ή τις δυνατότητές του».

Για το αν δεν υπολογίζονται παίκτες για τη ρεβάνς, όπως ο Τροστ-Εκόνγκ: «Και τι να κάνουμε; Η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι πολύ σύντομη και προκύπτουν ευκαιρίες που πρέπει να πάρουν. Για εκείνον παρουσιάστηκε μια τέτοια και ο ίδιος ήθελε να πάει για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του. Έμεινε δύο χρόνια εκτός ποδοσφαίρου. Είναι δύσκολο για παίκτες να σταματούν την καριέρα τους για ένα διάστημα και να μην έχουν άλλα εισοδήματα όταν κλείνουν τα φώτα. Οπότε πρέπει να το φροντίσουν αυτό στη διάρκεια της καριέρας του. Κατανοώ την επιθυμία του παίκτη, αλλά πρέπει να υπάρχει πάντα ισορροπία και με τις ανάγκες του συλλόγου».