Οι Σέρβοι στέφθηκαν χάλκινοι Ολυμπιονίκες μετά τη νίκη τους στον μικρό τελικό απέναντι στους Γερμανούς, κατακτώντας την τρίτη θέση του τουρνουά.

Όπως συμβαίνει με όλα τα κράτη του συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκπροσωπούνται στη διοργάνωση έτσι και εκείνο της Σερβίας θα χορηγήσει πριμ στους αθλητές που κατακτούν μετάλλια, ξεχωριστά από τις χορηγικές συμφωνίες.

Τα χρήματα που θα λάβουν

Έτσι, κάθε παίκτης της εθνικής Σερβίας που έβαλε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος του και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από το μεσημέρι του Σαββάτου (12/8) θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 60.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα λάβει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πλάβι» Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Υπενθυμίζεται ότι το σερβικό κράτος χορηγεί ένα από τα υψηλότερα πριμ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, καθώς όπως αναφέρει το Forbes, αν αθλητής που εκπροσωπεί τη χώρα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο τα μέλη της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών για παράδειγμα, θα λάβει ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό.