Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πρέμιερ Λιγκ: Ο υπερυπολογιστής Opta αποκαλύπτει την ομάδα που θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο (pic)

Πρέμιερ Λιγκ: Ο υπερυπολογιστής Opta αποκαλύπτει την ομάδα που θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο (pic)

Η Opta σημειώνει πως το αποτέλεσμα προκύπτει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα τα οποία στη διάρκεια της σεζόν θα αλλάζουν συνεχώς γιατί θα προσαρμόζονται στις τρέχουσες συνθήκες.

Ο υπερυπολογιστής της Opta αποκαλύπτει την ομάδα που θα κατακτήσει τη νέα Πρέμιερ Λιγκ που ανοίγει αυλαία το Σαββατοκύριακο. Με περισσότερες από 10.000 προσομοιώσεις των 380 αγώνων για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ ο υπερυπολογιστής της Opta κατέληξε ξανά στο ίδιο αποτέλεσμα που είχε καταλήξει και πέρυσι.

Ο τίτλος θα καταλήξει για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν στα χέρια των Πολιτών του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Opta σημειώνει πως το αποτέλεσμα προκύπτει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα τα οποία στη διάρκεια της σεζόν θα αλλάζουν συνεχώς γιατί θα προσαρμόζονται στις τρέχουσες συνθήκες.

Η Σίτι έχει 82,2% πιθανότητες να διευρύνει το ρεκόρ της με την πέμπτη σερί κατάκτηση του τίτλου. Δεύτερο φαβορί δίνεται η Αρσεναλ με 12,2 και τρίτο η Λίβερπουλ του Σλοτ με 5,1%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Τσέλσι με 0,2% και στην πέμπτη η Νιουκάστλ με 0,1%.

Ο μέσος όρος βαθμών που μπορεί να συγκεντρώσει η Μάντσεστερ Σίτι είναι 88,7. Ακολουθεί η Αρσεναλ με 77,6, η Λίβερπουλ με 74 και η Τσέλσι με 61,7.

Είναι εντυπωσιακό πως οι προσομοιώσεις της Opta δεν δίνουν καμία πιθανότητα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτήσει τον τίτλο και μόλις 1,2% για να τερματίσει δεύτερη.

Να σημειωθεί πως πέρυσι η Opta έδινε 90,2% στη Σίτι για την κατάκτηση του τίτλου και κατάφερε να προβλέψει σωστά όχι μόνο την πρωταθλήτρια αλλά και τις τρεις πρώτες ομάδες στη βαθμολογία (Αρσεναλ, Λίβερπουλ).

Σε σχέση με πέρυσι πάντως η Αρσεναλ βελτίωσε τις πιθανότητες της από το 4,1% στο 12,2%.

Ο υπερυπολογιστής θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως η Σίτι θα πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα (99,1%), ενώ πολύ υψηλά είναι επίσης τα ποσοστά της Αρσεναλ (95,7%) και της Λίβερπουλ (88,8%). Αντίθετα η Γιουνάιτεντ έχει μόλις 18,9%.

Πέρυσι υποβιβάστηκαν και οι τρεις ομάδες που είχαν προβιβαστεί την προηγούμενη χρονιά- Μπέρνλι, Λούτον, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η Opta εκτιμά πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην επόμενη σεζόν με τις Λέστερ (60,3%, Ιπσουϊτς (64,7%) και Σάουθαμπτον (66,7%).

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Ικανοποιημένοι από την προετοιμασία, θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα» (vid)

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη δουλειά που έγινε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και δήλωσε ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024