Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σε πύρινο κλοιό η Αττική – Η Ελλάδα στις πρώτες σελίδες του διεθνή Τύπου

Σε πύρινο κλοιό η Αττική – Η Ελλάδα στις πρώτες σελίδες του διεθνή Τύπου

Στα «μανταλάκια» η χώρα μας. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την Αττική.

Guardian, Reuters, BBC, Liberation, Le Figaro, Deutsche Welle είναι μερικά από τα μέσα ενημέρωσης που φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τον πύρινο όλεθρο στην Αττική.

Με ανταποκρίσεις και πλούσιο υλικό από φωτογραφίες και βίντεο μεταφέρουν την εικόνα από τον εφιάλτη που καταπίνει με ταχύτητα τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης

Στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το BBC μεταδίδει λεπτό προς λεπτό (live) τις εξελίξεις στην Ελλάδα. «Δύσκολα να αναπνεύσει κανείς…» γράφει με τις φλόγες να πλησιάζουν τα προάστια της Αθήνας. Ο ανταποκριτής του βρετανικού μέσου ενημέρωσης μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την Αθήνα.

Αττική

Στον Guardian γράφουν πως «η πυρκαγιά κινείται σαν αστραπή» με την Έλενα Σμιθ να μεταφέρει το κλίμα από την ελληνική πρωτεύουσα με χάρτες και οπτικό υλικό. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής «προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς».

Αττική

Στο πρακτορείο Reuters γράφουν για τη «χειρότερη πυρκαγιά φέτος» που «εξαπλώθηκε στα προάστια της Αθήνας τη Δευτέρα (…)». Οι δύο ανταποκριτές του πρακτορείου μεταδίδουν πως «η κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από άλλα μέλη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που καίει ανεξέλεγκτα για δεύτερη ημέρα, τροφοδοτούμενη από θυελλώδεις ανέμους (…)».

Deutsche Welle,  Le Figaro και Liberation

Με ένα βίντεο διάρκειας περίπου 1,5 λεπτού η Deutsche Welle περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα όπου «πυροσβέστες και ένοπλες δυνάμεις δίνουν μάχη με μια μεγάλη πυρκαγιά που εξαπλώνεται στα περίχωρα της Αθήνας».

Αττική

Ένα μονόλεπτο βίντεο έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η γαλλική Le Figaro. Με φωτογραφικό υλικό μεταδίδει τα νέα από την Ελλάδα η επίσης γαλλική Liberation.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Ικανοποιημένοι από την προετοιμασία, θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα» (vid)

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη δουλειά που έγινε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και δήλωσε ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024