Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξε η πλατφόρμα ενίσχυσης πληγεισών επιχειρήσεων σε Θεσσαλία και Έβρο – Όλες οι προϋποθέσεις για αίτηση

Άνοιξε η πλατφόρμα ενίσχυσης πληγεισών επιχειρήσεων σε Θεσσαλία και Έβρο – Όλες οι προϋποθέσεις για αίτηση

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τη δεύτερη φάση οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο - Ποιοι δικαιούνται επιδότηση

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα «mybusinesssupport» που λειτουργεί με την υποστήριξη της ΑΑΔΕ για τη Β΄ φάση για την υποβολή αιτήσεων, για την ενίσχυση επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023, οι οποίες υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως έμμεση συνέπεια των ανωτέρω φαινομένων.

Σχήμα ενίσχυσης για Θεσσαλία

Ειδικότερα, το σχήμα ενίσχυσης για τη Θεσσαλία περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά υπο-σχήματα, ως εξής:

α) Επιχειρήσεις – πλην αγροτικών εκμεταλλεύσεων – που είχαν έδρα ή υποκατάστημα στον δήμο Παλαμά και στον δήμο Φαρκαδόνας, που επλήγησαν έντονα από τις πλημμύρες, με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που επλήγησαν να προσδιορίζονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β΄4701).

β) Επιχειρήσεις που δραστηριοπούνται στον τουριστικό τομέα σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων, με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα και τις περιοχές που επλήγησαν να προσδιορίζονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β΄4701).

γ) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταφοράς επιβατών σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων, με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων του τομέα μεταφοράς επιβατών και τις περιοχές που επλήγησαν να προσδιορίζονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β΄4701).

δ) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταλυμάτων σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων του τομέα των καταλυμάτων και τις περιοχές που επλήγησαν να προσδιορίζονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β΄4701).

ε) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και της εμπορίας αλιευμάτων σε περιοχές που επλήγησαν λόγω των επιπτώσεων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλίας, με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων των τομέων αλιείας και εμπορίας αλιευμάτων και τις περιοχές που επλήγησαν να προσδιορίζονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β΄4701).

Σχήμα ενίσχυσης για Έβρο

Το σχήμα ενίσχυσης για τον Έβρο εστιάζεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στις περιοχές του δήμου Σουφλίου και της δημοτικής ενότητας Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης της περιφερειακής ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν έντονα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023, με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα και οι περιοχές που επλήγησαν να προσδιορίζονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β΄4700).

Διευκρινίζεται ότι είχε προηγηθεί η Α’ φάση της διαδικασίας, η οποία αφορούσε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη λήψη της ενίσχυσης από τις επιχειρήσεις. Η Β’ φάση, η οποία άνοιξε σήμερα, αφορά στην υποβολή της τελικής αίτησης ενίσχυσης και περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε κάθε καθεστώς ενίσχυσης, το ύψος, τη μεθοδολογία προσδιορισμού και την ένταση της ενίσχυσης, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υποβολής αίτησης και χορήγησης της ενίσχυσης.

Ποιους αφορά η πλατφόρμα My Business support

Ειδικότερα, όσον αφορά το σχήμα ενίσχυσης για τη Θεσσαλία, η ενίσχυση αφορά επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία και παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών του Δ τριμήνου του 2023 κατά 5% τουλάχιστον, σε σχέση με το μέγιστο κύκλο εργασιών του Δ τριμήνου της τελευταίας πενταετίας, καθώς και επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και παρουσιάζουν μείωση του αθροίσματος του κύκλου εργασιών των μηνών Σεπτεμβρίου ως και Δεκεμβρίου του 2023 κατά 5% τουλάχιστον, σε σχέση με το μέγιστο άθροισμα του κύκλου εργασιών των αντίστοιχων μηνών της τελευταίας πενταετίας.

Όσον αφορά το σχήμα ενίσχυσης για τον Έβρο, η ενίσχυση αφορά επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση του αθροίσματος του κύκλου εργασιών των μηνών Σεπτεμβρίου ως και Δεκεμβρίου του 2023 κατά 5% τουλάχιστον, σε σχέση με το μέγιστο άθροισμα του κύκλου εργασιών των αντίστοιχων μηνών της τελευταίας πενταετίας.

Η ενίσχυση ανέρχεται σε ποσό ίσο με μέρος της ως άνω μείωσης του κύκλου εργασιών, με ελάχιστο ποσό ενίσχυσης το ποσό των 3.000 ευρώ και τηρώντας σε κάθε περίπτωση τα ανώτατα όρια που τίθενται ανά τριετία για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης, θα παραμείνει ανοιχτή έως την 23η Αυγούστου 2024.

Sports in

Λουτσέσκου: «Χάσαμε την πρόκριση μόνοι μας»

Φανερά απογοητευμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση κόντρα στη Μάλμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024