Την ώρα που η Ανατολική Αττική ήταν κυριολεκτικά στις φλόγες, ένας βουλευτής της ΝΔ από αυτή ακριβώς την περιφέρεια που ταυτόχρονα είναι και μέλος της κυβέρνησης, ως υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών, προτιμούσε να διασκεδάζει σε νυχτερινό κέντρο στην Ρόδο, σε ξέφρενο πάρτι που περιλάμβανε και λάιβ fire performance.  Αυτό ακριβώς έκανε ο Βασίλης Οικονόμου, όπως αποκάλυψε το in.

Δηλαδή, όχι μόνο δεν έσπευσε από την Κυριακή να πάρει το πρώτο αεροπλάνο που θα έβρισκε και να επιστρέψει πίσω ώστε και να βρεθεί στο πλευρό των εκλογέων του που δοκιμάζονταν και προφανώς να συμβάλει από την υπεύθυνη θέση που κατέχει, παρά προτίμησε να παραμείνει στη Ρόδο και όχι μόνο αυτό αλλά επέλεξε να πάει και να γλεντάει την ώρα που η καταστροφή συνεχιζόταν.

Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας υφυπουργός και βουλευτής ώστε ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτησή του και να ανακοινώσει την απομάκρυνσή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ;

Δηλαδή, πώς μπορεί να παραμένει σε υπεύθυνη θέση κάποιος που ακόμη και όταν ρωτήθηκε για το γιατί επέλεξε να γλεντάει αντί να επιστρέψει, απάντησε ότι δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής -με τη φωτιά να καίει ήδη πάνω από 24 ώρες και να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ- και ότι ήταν προσκεκλημένος.

Ο υφυπουργός Βασίλης Οικονόμου, στο νυχτερινό κέντρο στη Ρόδο ενώ η Αν.Αττική έχει παραδοθεί στις φλόγες

Μόνο που είναι σαφές ότι όποιος δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής που λαμβάνει χώρα στην ίδια την περιφέρειά του, προφανώς και δεν μπορεί να θεωρείται κατάλληλος για υπουργός την ώρα που είναι -οφείλει να είναι- επίσης σαφές ότι όποιος βάζει πιο πάνω από το δημόσιο συμφέρον την ιδιωτική πρόσκληση για διασκέδαση που δέχτηκε δεν μπορεί να εκπροσωπεί έναν πολιτικό χώρο.

Γιατί τέτοια συμπεριφορά και νοοτροπία αποπνέει κυνισμό και αντιμετώπιση των ψηφοφόρων ως περίπου κορόιδων που θα ψηφίσουν τον τοπικό βουλευτή-φεουδάρχη σε κάθε περίπτωση.

Ιδίως όταν μια προκλητική στάση όπως αυτή του Βασίλη Οικονόμου έρχεται να συνδυαστεί με τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσείσει από πάνω της οποιαδήποτε ευθύνη για την καταστροφή στην Αττική και την ανεπάρκεια του σχεδιασμού που είχε κάνει, παρότι κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη ήταν η τεράστια πυρκαγιά.

Ουσιαστικά, τόσο η ουσιαστική απρονοησία και η έλλειψη σχεδιασμού σε συνολικό κυβερνητικό επίπεδο, όσο και η επίδειξη κυνισμού και αδιαφορίας από τον Βασίλη Οικονόμου την ώρα που καιγόταν η Αττική, έρχονται να υπογραμμίσουν το πρόβλημα που δημιουργεί η ψευδαίσθηση παντοδυναμίας που καλλιεργεί στην κυβερνητική παράταξη η απουσία αντιπάλου σε επίπεδο πολιτικής σκηνής και που παραβλέπει ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης είναι η ίδια η οργή της κοινωνίας.

Μια οργή που σίγουρα δεν θα καταλαγιάσει με την παραίτηση και την αποπομπή του Βασίλη Οικονόμου, μια που έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος, όμως τουλάχιστον θα έχει δει ότι έστω και σε επίπεδο «εικόνας» γίνονται κάποια βήματα.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είναι ως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά να επικροτεί στάσεις όπως αυτή του Βασίλη Οικονόμου και ο τελευταίος να είναι το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Η προτεραιότητα του κ. Οικονόμου ενώ η Αττική φλεγόταν