Ήταν Μάιος του 2024 όταν έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χάρι προσέλαβε τον Τζος Κέτλερ ως νέο του επιτελάρχη. Τότε, οι κύκλοι κοντά στον δούκα του Σάσεξ, υποστήριζαν ότι αυτός ήταν «ο κατάλληλος άνθρωπος για να καθοδηγήσει τον Χάρι στο επόμενο βήμα του».

Τρεις μήνες μετά, πηγές από την Καλιφόρνια αποκάλυψαν στη Daily Mail, ότι ο Τζος Κέτλερ αποτελεί παρελθόν από το επιτελείο του πρίγκιπα Χάρι. Μια αποκάλυψη που προκάλεσε έκπληξη στους βρετανικούς βασιλικούς κύκλους, καθώς σε αυτό το διάστημα ο -πρώην πλέον- επιτελάρχης ήταν συνεχώς δίπλα στον πρίγκιπα Χάρι και λειτουργούσε τόσο σαν δεξί του χέρι όσο και ως καθοδηγητής του. Ο Τζος Κέτλερ βρέθηκε μαζί με τον δούκα του Σάσεξ στο Λονδίνο στα τέλη Μαΐου όσο και στην τριήμερη περιοδεία που έκανε στη Νιγηρία μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ τον περασμένο Ιούλιο.

«Δεν ξέρω ούτε έναν που να παραιτήθηκε και να σκέφτηκε, έστω και μια φορά, να επιστρέψει κοντά τους αν του δινόταν η ευκαιρία» είπε πρώην μέλος του προσωπικού τους

Μια παραίτηση που έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ακούγεται εδώ και καιρό στα βασιλικά πηγαδάκια: ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δυσκολεύονται να κρατήσουν ανθρώπους στη δούλεψή τους. Άλλωστε, η παραίτηση του Τζος Κέτλερ ήταν τουλάχιστον η 18η από το προσωπικό του δούκα του Σάσεξ από τότε που παντρεύτηκε με την γνωστή ηθοποιό το 2018 – και περίπου η ένατη από τότε που το ζευγάρι αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, ένα πρώην μέλος του προσωπικού τους, μιλώντας στην Daily Mail τόνισε: «Δεν ξέρω ούτε έναν που να παραιτήθηκε από τον Χάρι και τη Μέγκαν και να σκέφτηκε, έστω και μια φορά, να επιστρέψει αν του δινόταν η ευκαιρία». Και συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποι του προσωπικού τους δεν είναι τυχαίοι. Πολλοί από αυτούς έχουν εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες και για πολύ απαιτητικά αφεντικά».

Λόγια, που αφήνουν να εννοηθεί, ότι η συμπεριφορά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ίσως και να μην είναι η κατάλληλη, για αυτό και τόσοι πολλοί έχουν επιλέξει να φύγουν από δίπλα τους.

Η παραίτηση του Τζος Κέτλερ ήρθε λίγες ημέρες, προτού ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκινήσουν την περιοδεία τους στην Κολομβία, αλλά και σε μια περίοδο που πολλά γράφονται και ακόμα περισσότερα ακούγονται για τη σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά και τις κόντρες τους με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.