Για τις δυσκολίες στη ζωή του που τον σημάδεψαν μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νικ Κέιβ. Ο 66χρονος μουσικός αποκάλυψε λεπτομέρειες από την τραγωδία που έζησε όταν έχασε τους δύο γιους μέσα σε λίγα χρόνια, αλλά και για την άσωτη ζωή που έκανε στο παρελθόν.

Το 2015, ο 15χρονος γιος του Νικ Κέιβ, Άρθουρ έπεσε στα βράχια κοντά στο Μπράιτον του Ανατολικού Σάσεξ, μετά από χρήση LSD. O θάνατος του 31χρονου Τζέθρο ήρθε σε λιγότερο από επτά χρόνια. O εθισμένος στα ναρκωτικά γιος του θρυλικού τραγουδιστή πέθανε σε ένα φθηνό μοτέλ. Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια πίσω από τον θάνατό του.

Ο Νικ Κέιβ βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Australian Story και όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει με την παρουσιάστρια, της υπενθύμισε πως την ίδια μέρα συμπληρωνόταν ένας χρόνος από τον θάνατο του Τζέθρο. Αμέσως, εκείνη του ζήτησε συγγνώμη για τον προγραμματισμό της συνέντευξης, με τον Νικ Κέιβ να της απαντά: «Δεν φταίτε εσείς. Απλά είναι περίεργο για μένα, γιατί είναι σαν να πηδάμε κατευθείαν σε αυτό το θέμα».

Στη συνέχεια, ο Νικ Κέιβ αναφέρθηκε στον θάνατο του γιου του, Αρθουρ, ο οποίος πήδηξε από μεγάλο ύψος από έναν γκρεμό κοντά στο σπίτι του στο Μπράιτον της Αγγλίας το 2015, αφού είχε πιει για πρώτη φορά LSD. «Κατανόησα ακριβώς τι του συνέβη γιατί το είχα περάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξήγησε επιπλέον, πως η τραγωδία που έζησε τον έκανε να αναπροσδιορίσει τις απόψεις του και να σκεφτεί αλλιώς τη ζωή του.

«Οι προτεραιότητες μου άλλαξαν»

«Είναι λίγο περίπλοκο, αλλά μετά από μια απώλεια, πρέπει ή να την απορροφήσουμε και να ζήσουμε με αυτή ή να αναδιατάξουμε τον εαυτό μας. Το κενό που έμεινε μου επέτρεψε να δω τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο και να είμαι πιο συμπονετικός απέναντι σε μια ανθρώπινη, δυσάρεστη κατάσταση», σημείωσε ο Νικ Κέιβ.

«Με έκανε να συνδεθώ περισσότερο με τους ανθρώπους. Πάντα είχα ένα θρησκευτικό ταμπεραμέντο, ακόμα και ως παιδί, αλλά δεν το χρειάστηκα ποτέ. Ημουν εθισμένος για δεκαετίες στα ναρκωτικά. Μετά τον θάνατο του Άρθουρ, αντί να νιώθω θυμό για τέτοιου είδους πράγματα, όπως η θρησκεία και αντί να τα απορρίπτω, ένιωσα ότι άρχισα να μετακινούμαι προς μια θρησκευτική ζωή», υπογράμμισε.

Τέλος, εξήγησε πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να επιστρέψει στον κόσμο του «rock n’ roll». «Δεν μπαίνω στον πειρασμό να επιστρέψω σε αυτόν τον τρόπο ζωής, ούτε στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Οι προτεραιότητές μου άλλαξαν. Είδα την ανοησία όλου αυτού. Είμαι πατέρας, είμαι σύζυγος και είμαι ένας άνθρωπος αυτού του κόσμου. Για μένα, αυτά είναι πιο σημαντικά από το να είμαι καλλιτέχνης», κατέληξε.