Βίντεο από μία ομάδα υποψήφιων φοιτητών Ιατρικής έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο λόγω των αντιδράσεών τους όταν τους έδειξαν ένα βίντεο με καισαρική τομή.

Κάποιοι κρύφτηκαν και κάλυψαν τα μάτια τους, ενώ άλλοι έκαναν μορφασμούς

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Επιστημών Υγείας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, Royal College of Surgeons, δημοσίευσε στο Instagram βίντεο μέσα από το αμφιθέατρο, όπου έδειχνε τις αντιδράσεις των φοιτητών.

Πολλοί από τους νεαρούς φοιτητές, αντέδρασαν κάπως τρομαγμένα καθώς παρακολουθούσαν το βίντεο της εγχείρησης.

Το εύρος των αντιδράσεων σχολιάστηκε αρκετά από τους χρήστες των social media με τους περισσότερους να διακωμωδούν τις αντιδράσεις των φοιτητών.

Πώς αντέδρασαν οι φοιτητές

Στο απόσπασμα, το οποίο κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές είχαν κάποιες ενστικτώδεις αντιδράσεις στο περιεχόμενο που προβαλλόταν στο αμφιθέατρο.

Κάποιοι κρύφτηκαν και κάλυψαν τα μάτια τους, ενώ άλλοι έκαναν μορφασμούς καθώς παρακολουθούσαν τη διαδικασία.

Το κείμενο στο βίντεο έλεγε:

«Δείξαμε στους επίδοξους φοιτητές Ιατρικής ένα βίντεο με μια live καισαρική τομή για να δούμε αν μπορούν να αντέξουν την Ιατρική σχολή».

Ενώ η λεζάντα έγραφε χαριτολογώντας:

«Αυτοί οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν στρεσαρισμένοι».

Οι αντιδράσεις στα social media

Το βίντεο του Πανεπιστημίου σύντομα κατακλύστηκε από εκατοντάδες ανάμεικτα σχόλια.

Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά τις αντιδράσεις ενώ άλλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τις ήρεμες αντιδράσεις ορισμένων μαθητών, επαινώντας τους ως τους τέλειους υποψήφιους για την Ιατρική Σχολή.

«Το κορίτσι που δεν ταράζεται και πίνει το νερό της είναι ο επόμενος χειρουργός μας».

Σε άλλο σημείο, άλλοι followers μοιράστηκαν το πώς έδειχνε το πρόσωπό τους όταν παρακολούθησαν παρόμοια βίντεο κατά τη διάρκεια της δικής τους ιατρικής εκπαίδευσης.

Ένα άτομο έγραψε: «Όταν είδα την πρώτη μου ζωντανή καισαρική τομή στη Νοσηλευτική Σχολή, παραλίγο να λιποθυμήσω, οπότε ναι, το καταλαβαίνω».

Ένας άλλος μοιράστηκε: «Και αυτός είναι ο λόγος που πήγα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Όχι στην Ιατρική. Στο μάθημα Υγείας στο λύκειο μας έδειξαν ένα βίντεο με έναν τύπο που έκανε εγχείρηση στον εγκέφαλό μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ώστε να μην οδηγούμε μεθυσμένοι. Έβαλα το κεφάλι μου στο θρανίο μου και έκλαιγα με λυγμούς για όλη την υπόλοιπη τάξη. Πραγματικά τραυματικό».