Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Οι φωτογραφίες που δείχνουν τον γαλαξία μας είναι ψεύτικες»: Τι είπε πρώην αναλύτρια της NASA

«Οι φωτογραφίες που δείχνουν τον γαλαξία μας είναι ψεύτικες»: Τι είπε πρώην αναλύτρια της NASA

Η Αλεξάντρα Ντότεν είπε αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι ήδη γνωρίζουν: πολλές φωτογραφίες που δείχνουν το διάστημα δεν είναι αληθινές. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι η NASA θέλει να μας κοροϊδέψει.

Μια απλή αναζήτηση στις φωτογραφίες της Google με τη λέξη «γαλαξίας» και η οθόνη μας θα γεμίσει με εικόνες που παρουσιάζουν έναν σπειροειδή κόσμο. Μάλιστα, αυτές οι φωτογραφίες κοσμούν τα site της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), όπου γίνεται αναφορά για τον γαλαξία μας. Ή Milky Way, όπως είναι γνωστός στα αγγλικά.

Κι όμως, αυτές οι εικόνες με τον σπειροειδή γαλαξία, δεν είναι αληθινές. Η  Αλεξάντρα Ντότεν, πρώην αναλύτρια της NASA και νυν δημιουργός επιστημονικού περιεχομένου, με μια ανάρτησή της στα social media είπε ότι αυτές οι εικόνες δεν δείχνουν πως μοιάζει ο Milky Way, αλλά πώς οι επιστήμονες θεωρούν ότι μοιάζει ο γαλαξίας μας.

«Δεν θα μπορούσαμε να τον φωτογραφίσουμε κατά αυτόν τον τρόπο και δεν νομίζω ότι ποτέ κάποιος άνθρωπος θα δει πραγματικά πως μοιάζει ο γαλαξίας που ζούμε» είπε η Αλεξάνδρα Ντότεν. Και είναι λογικό αυτό: για να φωτογραφίσουν οι επιστήμονες κατά αυτόν τον τρόπο τον γαλαξία μας, σημαίνει ότι θα έπρεπε ένα διαστημόπλοιο να βγει έξω από αυτόν.

«Οι θεωρίες των επιστημόνων για το πως μοιάζει ο γαλαξίας μας, προέρχονται από όλα όσα έχουν παρατηρήσει από τη Γη» είπε η πρώην αναλύτρια της NASA

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, βάση τους υπολογισμούς των επιστημόνων, ένα σκάφος θα πρέπει να ταξιδέψει 500 έτη φωτός μακριά από τη Γη για να τα καταφέρει. Και μπορεί να νιώθουμε κάθε μέρα ότι κάνουμε κι ένα μικρό βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος, αλλά αυτό το βήμα είναι πάρα πολύ μικρό. Για την ακρίβεια, το Voyager 1 που είναι το σκάφος που έχει πάει πιο μακριά από όλα τα άλλα, έχει απομακρυνθεί μόλις 0,002 έτη φωτός από τον πλανήτη μας.

Και προτού αρχίσουν τους πανηγυρισμούς οι συνωμοσιολόγοι, η Αλεξάντρα Ντότεν έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η NASA και οι επιστήμονες δεν κοροϊδεύουν κανέναν. «Οι θεωρίες τους για το πως μοιάζει ο γαλαξίας μας, προέρχονται από όλα όσα έχουν παρατηρήσει από τη Γη» και το σχήμα του έχει επιβεβαιωθεί από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια που διαθέτει ο άνθρωπος. Απλά, αυτό που μας λείπει είναι η original φωτογραφία του Milky Way.

Sports in

Με 10.000 κόσμο και τις ευρω-κούπες στον Βόλο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε 10.000 εισιτήρια για το ματς της πρεμιέρας της Superleague με τον Βόλο (17/08), στο Πανθεσσαλικό, ενώ στο γήπεδο θα βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά τρόπαια των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024