Με μια σειρά φωτογραφιών στα social media από τις καταστροφές στην Πεντέλη, η δημοσιογράφος ΑΘηναΐς Νέγκα αποκάλυψε πως κινδύνευσε το σπίτι της από τη φωτιά στην Αττική.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ζει μαζί με τα παιδιά της στην περιοχή και όπως λέει κατάφερε με τη βοήθεια του σπιτονοικοκύρη της να σώσει το σπίτι.

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Αθηναΐς Νέγκα, αποκάλυψε μάλιστα, πως προσπαθούσαν να σβήσουν τις εστίες φωτιάς με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.

«Ο σπιτονοικοκύρης με αυτοθυσία έσωσε το σπίτι μου. Κάποια άλλα δίπλα κάηκαν. Το απόγευμα που επιστρέψαμε να βοηθήσουμε, σβήναμε τις εστίες που ακόμα έκαιγαν με μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, γιατί νερό τρεχούμενο δεν υπήρχε.

«Μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα»

Κομμένο το ρεύμα, ούτε λόγος για τηλέφωνο.Τουλάχιστον τα παιδιά μου θα έχουν αναμνήσεις από τη Νέα Πεντέλη, όπως κάποτε ήταν, και θα πρέπει να τις κρατάμε ζωντανές, να λέμε ευτυχώς δεν καήκαμε εμείς, τα ζώα μας το σπίτι», σημείωσε αρχικά η Αθηναΐς Νέγκα.

«Σίγουρα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα, ελπίζω η αποκατάσταση να είναι γρήγορη, δεν έγιναν όλα όπως έπρεπε και πάντα θα πρέπει να μας μένει γνώση και εμπειρία.

Τέτοιες φωτιές δεν προλαμβάνονται με αντιπυρικά μέτρα, με το να κουτσουρεύουμε δέντρα. Είδαμε πρωτοφανή φαινόμενα, να καίγονται σπίτια και τα πεύκα στον κήπο να μένουν ανέπαφα. Αποθήκες με ξυλεία να καίγονται ανεξέλεγκτα σε κατοικημένες περιοχές, οφείλουμε να γίνουμε διορατικότεροι, πιο αποτελεσματικοί επί της ουσίας», υπογράμμισε η Αθηναΐς Νέγκα.

View this post on Instagram

A post shared by @athinaisnega