Τι θα ήταν μια τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, πόσο μάλλον στο Παρίσι, χωρίς μια παράσταση μόδας; Την Κυριακή, στις 11 Αυγούστου 2024, το μνημειώδες σόου «Record» αποκάλυψε διάφορους φανταστικούς χαρακτήρες βγαλμένους από το μυαλό και την καρδιά του καλλιτεχνικού διευθυντή Τομά Ζολί και ντυμένους από τον Ελβετό σχεδιαστή Kevin Germanier.

Στο επίκεντρο αυτής της παράστασης που συνδύαζε το θέατρο, το τσίρκο και το breakdance, ο Germanier σχεδίασε τα σκηνικά ρούχα για περισσότερους από 120 χορευτές, συμπεριλαμβανομένου του «Χρυσού Ταξιδιώτη» (Golden Voyager), ο οποίος φώτισε τη βραδιά με μια εξωφρενική ολόσωμη φόρμα από ανακυκλωμένο μέταλλο βαμμένο χρυσό, κεντημένη με 20.000 πετράδια.

Δείτε το βίντεο με τον χορευτή Athur Carde κάτω από το εμβληματικό, χρυσό κοστούμι

Δύο κοστούμια-έργα τέχνης

Αυτές οι δημιουργίες, όλες κατασκευασμένες από οικολογικά υφάσματα, κατασκευάστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους στα Ateliers de la Montjoie στο Saint-Denis.

Ο μόδιστρος, ο οποίος είχε ήδη ασχοληθεί με τις μεταμορφώσεις ορισμένων προσωπικοτήτων της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, σχεδίασε επίσης το κοστούμι για τον πιανίστα Alain Roche, διάσημο πλέον για το ότι έκανε το πιάνο του να ακούγεται κάθετα μπροστά σε όλο τον κόσμο.

Ο Germanier σχεδίασε ένα δεύτερο έργο υψηλής ραπτικής, επεξεργασμένο με πάνω από 200 μπομπίνες από ανακυκλωμένες κασέτες VHS με ταινίες της παιδικής του ηλικίας, όπως Louis de Funès, Pokémon ή La Soupe aux Choux, που προήλθαν από τη μητέρα του στην Ελβετία.

Ο Kevin Germanier είναι ένας σχεδιαστής αφοσιωμένος στη βιώσιμη και ηθική μόδα

Η πορεία του Kevin Germanier

Όπως ίσως καταλάβατε, ο Kevin Germanier είναι ένας σχεδιαστής αφοσιωμένος στη βιώσιμη και ηθική μόδα. Μετά από σπουδές στο Institut Français de la Mode (IFM) και εμπειρίες στις εταιρείες Balenciaga και Chloé, λάνσαρε το brand του το 2018, μετατρέποντας ανακυκλωμένα και ανακυκλωμένα υλικά, σε κομμάτια υψηλής ραπτικής.

Γνωστός για τις τολμηρές δημιουργίες του, θα ντύσει στη συνέχεια διεθνείς σταρ, όπως η Lady Gaga, η Beyoncé και η Björk.

Η τελετή λήξης ξεκίνησε με τη Zaho de Sagazan με Louis Vuitton και έκλεισε με υψηλό στυλ με την Yseult να επανερμηνεύει το My Way με ένα φόρεμα Dior Haute Couture.

Ένα ολυμπιακό φινάλε που δεν τσιγκουνεύτηκε διόλου το στυλ.


*Αρχική Φωτό: GERMANIER / Instagram