Άγρια συμπλοκή μεταξύ επιβατών σημειώθηκε το απόγευμα στο πλοίο  Super Express που εκτελούσε το δρομολόγιο από Σαντορίνη – Ίο – Πάρο – Μύκονο – Τήνο και Ραφήνα με τις Αρχές να προχωρούν σε συνολικά 14 συλλήψεις.

Το επεισόδιο που σημειώθηκε ήταν ιδιαίτερα σοβαρό με επιβάτες να αναφέρουν ότι είδαν ένα άτομο που συμμετείχε στη συμπλοκή να βγάζει όπλο.

Ενημερώθηκε ο καπετάνιος

Όταν ενημερώθηκε ο καπετάνιος για την ένταση που επικρατεί γύρισε το πλοίο στο λιμάνι της Τήνου από όπου είχε αποπλεύσει λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης έκανε παρατήρηση σε μια παρέα εννέα Ρομά να μην κάνουν φασαρία.

Ο αρχικός λεκτικός διαξιφισμός εξελίχθηκε σε άγρια συμπλοκή με γροθιές και χτυπήματα ενώ επιβάτες καταγγέλλουν ότι είδαν ένα άτομο να κρατά όπλο.

Συλλήψεις

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέλη του πληρώματος επενέβησαν για να ηρεμήσουν την κατάσταση, ενώ ενημερώθηκε και ο καπετάνιος του πλοίου, ο οποίος έκρινε ότι λόγω της έντασης η κατάσταση κρίνεται επισφαλής με αποτελέσμα το «super exrpess» να επιστρέψει στο λιμάνι της Τήνου γύρω στις 6 το απόγευμα.

Το πλοίο με 717 επιβάτες έμεινε για αρκετές ώρες στο λιμάνι και το λιμενικό σώμα σε συνεργασία με την αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 14 ατόμων στο λιμεναρχείο της Τήνου, εκ των οποίων οι 11 είναι Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαπληκτισμός φέρεται να έχει ξεκινήσει από μία παρατήρηση για φασαρία.

Όπως αναφέρθηκε το πλοίο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα-Ιο-Πάρο-Μύκονο,Τήνο αναχώρησε για τον τελικό προορισμό του και έχει ήδη καταπλεύσει στο λιμάνι της Ραφήνας.

Σχετικά με τις καταγγελίες για όπλο,  πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις έρευνες των Αρχών εντοπίστηκε ένα όπλο ρέπλικα (ψεύτικο) ωστόσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.