Τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στη φωτιά στην Αττική έδωσε στη δημοσιότητα το πυροσβεστικό σώμα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα Αττικής, επιχείρησαν:

» Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
» Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
» Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)».

Παράλληλα το πυροσβεστικό σώμα επισημαίνει ότι «τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους». Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο».

Καταληκτικά αναφέρει πως «χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα».

Τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική

Το αίτημα που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη γνωστοποίηση των εναέριων μέσων που επιχειρούν στη φωτιά στην Αττική, όπως τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, «επειδή κατά την επίσκεψή μου στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδα ο ίδιος στο σύστημα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του τομεάρχη μας Συμεών Κεδίκογλου, προχώρησε στο παρακάτω επίσημο αίτημα», προσθέτοντας πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια».