Η φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα στις 8μμ της Δευτέρας θα μπορούσε να επεκταθεί στον Υμηττό υποστηρίζει ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Παπανικολάου, εάν εκείνη την ώρα δεν τύχαινε να εντοπίσει την εστία περιπολία του δήμου.

«Λίγο πριν τις 8 (το βράδυ) εκδηλώθηκε η φωτιά είχαμε περιπολία, ήμασταν οι πρώτοι που φτάσαμε στο σημείο και το οριοθετήσαμε, είναι ένα δυσπρόσιτο σημείο. Στη συνέχεια ήρθαν τα ελικόπτερα, που έπαιρναν νερό από δεξαμενές του δήμου, δεν χρειαζόταν να κατέβουν στη θάλασσα, και η φωτιά έσβησε σε μισή ώρα.

Θα μπορούσαμε να είχαμε επέκταση της φωτιάς στον Υμηττό αν δεν ήμασταν εκεί, τόνισε ο δήμαρχος».

Συνελήφθησαν δύο μαθητές

Στη σύλληψη δύο ανηλίκων ηλικίας 15-16 ετών για τη φωτιά, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας, στη Γλυφάδα, προχώρησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι έπαιζαν με κροτίδες, με συνέπεια να ξεσπάσει η φωτιά

Οι μαθητές οδηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας, όπου έδωσαν κατάθεση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δήλωσαν ότι έβαλαν τη φωτιά για «παιχνίδι».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας, οι δύο νεαροί εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν.

«Την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά εντοπιστήκαν δυο νεαρά παιδιά, τους κυνήγησαν και οι περίοικοι και στη συνέχεια προσήχθησαν. Θέλω να πιστεύω ότι δεν σκέφθηκαν ότι «τώρα που όλοι είναι στη ΒΑ Αττική πάμε να βάλουμε φωτιά στον Υμηττό», είπε ο δήμαρχος στο ΣΚΑΪ ενώ τη Δευτέρα το βράδυ μετά το περιστατικό έκανε λόγο για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι έπαιζαν με κροτίδες, με συνέπεια να ξεσπάσει η φωτιά.