Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική: Πώς έφτασαν οι φλόγες στο Χαλάνδρι – Τι είπε ο δήμαρχος για τη νεκρή εργαζόμενη

Φωτιά στην Αττική: Πώς έφτασαν οι φλόγες στο Χαλάνδρι – Τι είπε ο δήμαρχος για τη νεκρή εργαζόμενη

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου εξήγησε πώς έφτασε η φωτιά στην πόλη και τόνισε ότι «η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης δεν μπορεί να γίνεται χωρίς μέσα και υλικά».

Το πώς έφτασε η φωτιά στο Χαλάνδρι εξήγησε, o δήμαρχος της πόλης Συμεών Ρούσσος, θίγοντας παράλληλα το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή, στο Χαλάνδρι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, υπάρχουν σκόρπιες μικροεστίες, σε όλη την περιοχή του Άνω Πατήματος».

«Μπήκε η φωτιά από την Πεντέλη στο ρέμα του Ιλισσού και από εκεί κατέβηκε στην οδό Αναπαύσεως»

«Δρουν οι δυνάμεις οι δικές μας και η Πυροσβεστική προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Ήταν τεράστιο το μέτωπο και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία πάρθηκε απόφαση να εκκενωθεί το Πάτημα γιατί φαινόταν ότι η ένταση φωτιάς ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να κρατηθεί. Εμείς είμαστε πάνω, όλοι οι φορείς και τα μέσα που έχουμε. Δεν μπορούσε να σταματήσει η φωτιά στα όρια του δήμου, μπήκε η φωτιά από την Πεντέλη στο ρέμα του Ιλισσού και από εκεί κατέβηκε στην οδό Αναπαύσεως, είχε γίνει η εκκένωση και την φωτιά την σταματήσαμε επί της Αναπαύσεως και Ηρακλείτου», πρόσθεσε ο κ. Ρούσσος και συνέχισε:

Τι είπε για τη νεκρή εργαζόμενη

«Το σήμα δόθηκε στις 2 το μεσημέρι. Καθ’ όλη την διάρκεια της εκκένωσης όλα τα σπίτια ήταν κλειστά στο Άνω Πάτημα. Δεν γνώριζα για την γυναίκα ότι αγνοείτο, ότι έλειπε από την επιχείρηση. Ο Δήμος δεν κάνει πυρόσβεση. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με όλα τα οχήματα, με εθελοντές, εργαζόμενους, αιρετούς βοηθούσαν την πυροσβεστική να κάνει κατάσβεση. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες».

«Η φωτιά που ξεκινάει από τον Βαρνάβα διασχίζει 3 βουνά για να φτάσει στην Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι, ουδείς μπορούσε να διανοηθεί, ήταν τεράστια φωτιά. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να σωθεί ό,τι μπορούσε. Αργά το βράδυ μάθαμε την πληροφορία για την αγνοούμενη. Υπάρχει μια τεράστια συζήτηση που εκκρεμεί να γίνει γύρω από θέματα Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε.

Χωρίς μέσα και υλικά

«Η γνώμη μου είναι ότι η Πολιτική Προστασία είναι κρατική αρμοδιότητα, να μην στελεχώνεται περιστασιακά από εθελοντές περιστασιακά από εθελοντές και συμβασιούχους εργαζομένους 5μηνίτες… Πρέπει να υπάρχουν μέσα και οργανωμένος μηχανισμός.

Υπάρχει υπουργείο Πολιτικής προστασίας αλλά δεν υπάρχει μηχανισμός από πίσω. Η αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης δεν μπορεί να γίνεται από τον πατριωτισμό των εθελοντών χωρίς μέσα και υλικά, είναι μια τεράστια συζήτηση».

Sports in

Ο Κέβιν Ντουράντ ετοιμάζεται να αγοράσει ποσοστό μετοχών της Παρί

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ έχει ιδρύσει εδώ και λίγα χρόνια με τον ατζέντη του Ριτς Κλέιμαν την επενδυτική εταιρία «Thirty Five Adventures» και θέλει να δραστηριοποιηθεί και εκτός μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024