Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι περιοχές που έχουν υψηλό κίνδυνο για φωτιά σήμερα

Οι περιοχές που έχουν υψηλό κίνδυνο για φωτιά σήμερα

Η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς από τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου για φωτιά «κόκκινες περιοχές» (επίπεδο συναγερμού)

Καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάζει ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου για φωτιά που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου.

Αττική, Βοιωτία και μεγάλο μέρος της Εύβοιας εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ υψηλή επικινδυνότητα

Όπως φαίνεται στον χάρτη, απουσιάζουν «κόκκινες περιοχές» (επίπεδο συναγερμού), αν και σε πολύ υψηλή επικινδυνότητα βρίσκονται η Αττική, η Βοιωτία και μεγάλο μέρος της Εύβοιας.

Σε υψηλή επικινδυνότητα εμφανίζονται νησιωτικές περιοχές σε Αιγαίο και Ιόνιο, επίσης η Κρήτη, περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, η Βόρεια Εύβοια, η Ήπειρος ο Έβρος, καθώς και η Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική.

Περιοχές μέσου κινδύνου εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Άνεμοι έως 6 Μποφόρ

Στην Αττική όπου μαίνονται οι φωτιές για μία ακόμη ημέρα, οι άνεμοι θα φτάσουν έως τα 6 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές στη χώρα και σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους κυρίως στα δυτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Ο Κέβιν Ντουράντ ετοιμάζεται να αγοράσει ποσοστό μετοχών της Παρί

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ έχει ιδρύσει εδώ και λίγα χρόνια με τον ατζέντη του Ριτς Κλέιμαν την επενδυτική εταιρία «Thirty Five Adventures» και θέλει να δραστηριοποιηθεί και εκτός μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024