Συναγερμός σήμανε στη Χίο μετά την κλήση που δέχθηκε το Λιμεναρχείο από λουόμενο στην παραλία της Αγίας Φωτεινής ότι στον βυθό υπήρχε άγνωστο αντικείμενο που προσομοίαζε με νάρκη, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την ακτή.

Η παραλία έκλεισε καθώς η περιγραφή του πολίτη άφηνε υποψίες για νάρκη και έπρεπε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας

Αμέσως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και η Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού προχώρησαν σε αποκλεισμό της παραλίας της Αγίας Φωτεινής (Αγία Φωτιά) το βράδυ της Δευτέρας, ώστε να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβαινε και τι ακριβώς αντικείμενο ήταν αυτό.

Επειδή η περιγραφή του πολίτη άφηνε υποψίες για νάρκη, έπρεπε να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με ενημέρωση από πλευράς Κεντρικού Λιμεναρχείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και τον αποκλεισμό με κορδέλες της παραλίας.

Αυτό έγινε περί τις 8.00 μ.μ. χθες Δευτέρα, με την παραλία να μένει φυλασσόμενη όλο το βράδυ, ενώ παραμένει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έγινε γνωστό ότι ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου χθες το βράδυ, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε όλες τις ενέργειες για την εξακρίβωση του αντικειμένου και την ανάσυρσή του.