Σύρος

Στην κορυφή της λίστας για πολλές οικογένειες είναι η αρχοντική Σύρος. Θα χρειαστείτε 2 ώρες με το γρήγορο πλοίο, για να αντικρύσετε το γραφικό λιμάνι της. Στη Σύρο θα βρείτε αρκετά σημεία δίπλα στη θάλασσα για να μείνετε. Στην Ερμούπολη θα ζήσετε δυνατές γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά και στα χωριά θα βρείτε ταβέρνες που αξίζουν. Οι παραλίες είναι ήρεμες, φιλικές προς τα παιδιά καθώς είναι με άμμο και η θάλασσα είναι ρηχή. Θα βρείτε αρκετό χώρο για να βάλετε τη δική σας ομπρέλα, αλλά και ξαπλώστρες σε κάποιες. Επιπλέον, η πλειοψηφία των παραλιών διαθέτει ράμπες για πρόσβαση των ΑμεΑ.

Το γραφικό Μπατσί της Άνδρου.

Άνδρος

Μόλις σε 1,5 ώρα από τον Πειραιά, θα φτάσετε σε ένα από τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων. Η Άνδρος τα έχει όλα και απευθύνεται σε οικογένειες με μικρά ή μεγάλα παιδιά, ζευγάρια και παρέες. Το Μπατσί διαθέτει αρκετά καταλύματα και βρίσκεται κοντά στις δημοφιλείς παραλίες όπως ο Άγιος Πέτρος και η Χρυσή Άμμος, ενώ η χώρα αν και πιο μακριά, προσφέρεται για απογευματινές βόλτες και ήσυχα πρωινά. Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, γεγονός που σημαίνει ότι αν θέλετε να είστε μακριά από την πολυκοσμία έχετε τη δυνατότητα.

Η πολύχρωμη Άσσος της Κεφαλονιάς.

Κεφαλονιά

Ταξιδεύοντας προς το Ιόνιο, η καταπράσινη Κεφαλονιά ενδείκνυται για διακοπές με παιδιά. Από την Κυλλήνη, θα χρειαστείτε 1,5 ώρα για να φτάσετε. Το νησί προσφέρει επιλογές για διαμονή, φαγητό, δραστηριότητες και παραλίες. Είτε είστε προς το Ληξούρι, είτε προς το Αργοστόλι, υπάρχουν πολλά να κάνετε κοντά σας. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε το καραβάκι και να περάσετε από το ένα στο άλλο. Η παραλία Ξι, θα ενθουσιάσει τα παιδιά με τον φυσικό άργιλο που βρίσκεται στα βράχια της. Ενώ η Άσσος, ξεχωρίζει με την ομορφιά της και τα αμφιθεατρικά χτισμένα σπιτάκια της.

Ο Άγιος Ιωάννης, ένα από τα σημεία που γυριίτηκε η ταινία «Mamma Mia» στη Σκόπελο.

Σκόπελος

Η λάτρεις της φύσης και του πρασίνου θα ενθουσιαστούν με τη Σκόπελο. Το νησί που έχει απολαύσει τα φώτα της δημοσιότητας μετά την ταινία «Mamma Mia!», αγαπά την ηρεμία. Με το πλοίο θα χρειαστείτε περίπου 3,5 ώρες από το λιμάνι του Βόλου, ενώ από το Μαντούδι Ευβοίας η διάρκεια του ταξιδιού δεν υπερβαίνει τη 1,5 ώρα. Οι καταγάλανες παραλίες της Σκοπέλου, σε συνδυασμό με τη φύση που τις περιβάλλει, είναι φιλικές προς τα παιδιά. Το νησί σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε ήρεμες οικογενειακές διακοπές.

* Πηγή: diakopes.gr