Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μαλλιά: Βρήκαμε το τέλειο hair trend για κάθε εργαζόμενη γυναίκα το καλοκαίρι… και όχι μόνο

Μαλλιά: Βρήκαμε το τέλειο hair trend για κάθε εργαζόμενη γυναίκα το καλοκαίρι… και όχι μόνο

Το "business woman updo" ήρθε για να μείνει!

Πηγαίνοντας λίγο πίσω στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην ταινία του 1997, Romy & Michele’s High School Reunion, βλέπουμε πως οι γυναίκες ντύνονταν με κοστούμια σε ανδρόγυνο στιλ, έπιαναν τα μαλλιά τους σε αυστηρά γαλλικά σινιόν και πήγαιναν για lunch break με τα business σύνολά τους. Πλέον, η εικόνα αυτή μεταφέρεται στο σήμερα με το «business woman updo» να αποτελεί την πιο hot τάση στα μαλλιά αυτήν τη στιγμή για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, που θέλουν να δώσουν κύρος στην εμφάνισή τους.

Η τάση

Το “business woman updo” αφορά το γαλλικό σινιόν, ένα διαχρονικό χτένισμα, που δε θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Τον τελευταίο καιρό αγκαλιάζεται από μια νέα ομάδα trendsetters, συμπεριλαμβανομένης της Lana Del Rey, η οποία πρόσφατα εμφανίστηκε με ένα french twist και Chanel σύνολο πετυχαίνοντας ένα απόλυτα κομψό look.

Το χτένισμα αποτελεί το ιδανικό ταίρι για business outfits που περιλαμβάνουν σίγουρα ένα σακάκι με tweed ύφασμα ή με ρετρό print και παντελόνι ή φούστα.


«Το ενδιαφέρον προς την “office siren” αισθητική, είναι μια στροφή προς τα πιο εκλεπτυσμένα χτενίσματα που κάνουν οι γυναίκες στο εργασιακό τους περιβάλλον» εξηγεί ο hairstylist και συνιδρυτής της IGK Hair, Leo Izquierdo. Ο ίδιος πιστεύει ότι η τάση του “business woman updo” σηματοδοτεί την επιθυμία των εργαζόμενων γυναικών να στραφούν προς πιο επίσημα hair looks στη δουλειά, τα οποία τους προσδίδουν κύρος, και να αφήσουν για λίγο στην άκρη το πιο casual και χαλαρό στιλ στα μαλλιά.

Πώς θα υιοθετήσετε το look

Για να πετύχετε το τέλειο γαλλικό σινιόν, θα χρειαστεί να έχετε υπομονή και να εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών -σίγουρα δε θα το πετύχετε με την πρώτη. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ξεκινήσετε το χτένισμα με φρεσκολουσμένα μαλλιά, για να μπορείτε να τα δουλέψετε πιο εύκολα -αν τα έχετε μόλις λούσει και πάτε να κάνετε το σινιόν, το πιο πιθανό είναι τα μαλλιά να γλιστράνε από τα χέρια σας αφού θα είναι πολύ απαλά.

Αρχίστε ψεκάζοντας στις ρίζες ένα σπρέι ειδικό για κρεπάρισμα ή για όγκο. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κεφάλι σας και κάντε μασάζ στις ρίζες σας με τις άκρες των δαχτύλων σας για να έχετε αυτό το κρεπαρισμένο, ογκώδες αποτέλεσμα.

Κάντε τη χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι και μετά βουρτσίστε τα μαλλιά σας προς τα πίσω σαν να ετοιμάζεστε να τα πιάσετε σε μια χαμηλή αλογοουρά. Πιάστε τα μαλλιά σας με τα χέρια σας και στριφογυρίστε τα με φορά προς τα πάνω, για να πάρετε αυτό το στριφογυριστό (twisted) αποτέλεσμα, που έχει το γαλλικό σινιόν.

Όσο τα στριφογυρίζετε, φροντίστε να τα στερεώνετε με φουρκέτες σε διάφορα σημεία, για να μη σας φύγουν. Μόλις έχετε φτάσει στο τέλος των μαλλιών, στερεώστε το σινιόν σας στην κορυφή του κεφαλιού με περισσότερες φουρκέτες για να μείνει σταθερό -φροντίστε να μην προεξέχουν οι άκρες των μαλλιών σας, γι’ αυτό «κρύψτε» τες μέσα στο σινιόν. Εάν θέλετε, μπορείτε να τραβήξετε μερικές τούφες από το μπροστινό μέρος των μαλλιών, ώστε να πέσουν στο πρόσωπό σας για ένα πιο σέξι και φυσικό αποτέλεσμα. Ολοκληρώστε με λακ και είστε έτοιμες για… το γραφείο!

Πηγή: Grace

Sports in

Με 10.000 κόσμο και τις ευρω-κούπες στον Βόλο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε 10.000 εισιτήρια για το ματς της πρεμιέρας της Superleague με τον Βόλο (17/08), στο Πανθεσσαλικό, ενώ στο γήπεδο θα βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά τρόπαια των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024