Ούτως ή άλλως, έχουν κατακυριεύσει τη ζωή μας. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με τη σκέψη και την εικόνα τους. Ο λόγος, φυσικά, για τα κινητά τηλέφωνα που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ, εξίσου πολύ τα έχουμε κατηγορήσει, αλλά εντέλει τα έχουμε αγαπήσει και πολύ. Αντί λοιπόν να επισημαίνουμε μόνο τα αρνητικά που μπορούν να φέρουν στην καθημερινότητα και τη ζωή μας, ας δούμε και κάποιες προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να τα διαχειριστούμε με σύνεση και ευθύνη και –γιατί όχι;– ακόμα και να τα εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας. Να πώς αξιοποιούμε το κινητό μας…

Μοιραζόμαστε τα ακουστικά μας

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο και ως ραδιόφωνο, καθώς μας αρέσει να φοράμε τα ακουστικά μας και να ακούμε ό,τι μας ευχαριστεί. Οι ειδικοί προτείνουν να τα μοιραζόμαστε με το σύντροφό μας, καθώς το να ακούμε μαζί μουσική, να χορεύουμε στον ίδιο ρυθμό και να διασκεδάζουμε παρέα είναι συνήθειες που μας φέρνουν πιο κοντά.

Στέλνουμε «χαζά» μηνύματα

Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι, όταν ανταλλάσσουμε μηνύματα –για παράδειγμα, ενώ είμαστε στη δουλειά– σχετικά με τετριμμένα ζητήματα (ποιο σίριαλ θα παρακολουθήσουμε το βράδυ, τι θα παραγγείλουμε να φάμε κ.ά.) με κάποιον αγαπημένο μας (π.χ. το σύντροφό μας), μειώνεται η αρτηριακή μας πίεση και διαχειριζόμαστε καλύτερα το στρες μας.

Κατεβάζουμε apps

Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην προσπάθειά μας να διατηρούμε μια καλή σωματική και ψυχική υγεία. Αν μη τι άλλο, είναι εκεί για να μας κινητοποιούν. Ας τις δοκιμάσουμε για να μετράμε τα βήματά μας, τις θερμίδες, να θυμόμαστε να κρατάμε ημερολόγιο με τα όσα μας αναστατώνουν κ.λπ.

Σκεφτόμαστε πριν σηκώσουμε το κινητό μας

Πριν πιάσουμε το τηλέφωνό μας στα χέρια μας, καλό είναι να σκεφτούμε συνειδητά, να αναρωτηθούμε γιατί το χρειαζόμαστε. Αν εφαρμόζουμε αυτή την πρακτική, θα γνωρίζουμε ακριβώς γιατί το χρησιμοποιούμε και δεν θα ασχολούμαστε με αυτό μόνο από βαρεμάρα ή για να καλύψουμε το άγχος μας.

Μια φωτογραφία την ημέρα…

Αυτό μας προτρέπει να κάνουμε πρόσφατη έρευνα που διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που φωτογραφίζουν κάθε μέρα κάτι που τους αρέσει, είτε για να μοιραστούν τη φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα είτε απλώς για να τη βλέπουν οι ίδιοι, νιώθουν λιγότερη μοναξιά και απολαμβάνουν περισσότερο τη στιγμή. Η δέσμευση να παίρνουμε μία φωτογραφία την ημέρα μάς δίνει την αίσθηση του σκοπού αλλά και της επιτυχίας και επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας. Ας το προσπαθήσουμε.

Κινούμαστε όταν μιλάμε στο τηλέφωνο

Με αυτή την τακτική διεγείρεται η καύση θερμίδων, και μάλιστα χωρίς να καταλαβαίνουμε πώς περνά η ώρα. Για παράδειγμα, όταν συνομιλούμε στο τηλέφωνο για 35 λεπτά ενώ περπατάμε γρήγορα μέσα στο σπίτι, καίμε σίγουρα πολύ περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν καθόμαστε ακίνητοι στην καρέκλα του γραφείου μας ή είμαστε ξαπλωμένοι στον καναπέ.

Πηγή Vita