«Μαζί με ένα οδηγό συνεργάτη μου κουβαλούσαμε νερό στην καρότσα του αυτοκινήτου στην ειδική δεξαμενή, όταν μας τύλιξαν οι φλόγες. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα πως χρειάζονταν ένα Θαύμα για να βγούμε ζωντανοί». Συγκλονίζουν τα λόγια του Δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη στο in όταν κατά την διάρκεια της φλεγόμενης νύχτας στα σύνορα του Δήμου, αισθάνθηκε πως κινδύνευε η ζωή η δική του και του συνεπιβάτη του στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν προκειμένου να μεταφέρουν το νερό στο μέτωπο της φωτάς.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Ξαφνικά το αυτοκίνητο βρέθηκε ανάμεσα στις φλόγες και μαύρος καπνός είχε καλύψει τα πάντα. Δεν βλέπαμε στο εκατοστό. Ευτυχώς ο οδηγός κατάφερε να απομακρύνει πατώντας γκάζι το αυτοκίνητο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή» δήλωσε Χρήστος Αηδόνης αποκλειστικά στο in.

«300 εθελοντές έδωσαν και την ψυχή τους»

«Τι να πω για τους εθελοντές μας με τα κλιμάκια που είχαμε φτιάξει. 300 άτομα μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, έσωσαν τον Γέρακα. Αν η φωτιά περνούσε από την Δέση, σήμερα ο Γέρακας θα ήταν κάτι άλλο. Η μάχη που έδωσαν οι εθελοντές μας θα μνημονεύεται. Οι ευχαριστίες μου προς το πρόσωπο τους θα ήταν παντοτινές. Σώθηκε η περιοχή μας και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Ευτυχώς που κρατήθηκε το μέτωπο και δεν πέρασε στην πόλη». πρόσθεσε στο in ο Δήμαρχος Παλλήνης.

Οι δήμαρχοι της χώρας, όπως είδαμε και στην Παλλήνη, τα Βριλήσσια, στον Μαραθώνα και αλλού, εκτός της ενεργούς τους συμμετοχής όπου απαιτείται φροντίζουν και να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Ήδη με πρωτοβουλίες δημοτικών Αρχών συγκεντρώνονται από χθες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Και αυτό αξίζει αναγνώρισης, εκτός του γεγονότος ότι δηλώνουν παρών στα γεγονότα.

Πηγή φωτογραφιών, Δήμος Παλλήνης